Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβ 2014, 02:25
από Ilias95
@Muttey Black
Το CrunchBang είναι Debian με configured openbox. Το ArchBang είναι Arch με configured openbox.
Οπότε το μόνο κοινό που βλέπω (χωρίς να το έχω ψάξει περισσότερο) είναι απλά ο ίδιος window manager. Σαν να λέμε τίποτα.
Πιο φιλική είναι υπό την έννοια ότι δεν χρειάζεται αρχικά να σετάρεις το σύστημα σου. Έρχεται κατευθείαν με wm, γραμματοσειρές έτοιμα configuration files και κάποια πακέτα extra απ' τα επιπλέον για να δουλεύουν μερικά πράγματα out of the box. Δηλαδή σου «γλιτώνει» την διαδικασία σεταρίσματος του συστήματος σου. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Κι εγώ θα πρότεινα πάντως την πρώτη φορά να κάνεις κανονική εγκατάσταση του arch (δεν είναι και τίποτα σπουδαίο αρκεί να είσαι λίγο εξοικειωμένος με την γραμμή εντολών και να ακολουθήσεις πιστά το wiki) και αφού το κάνεις αυτό όταν ξαναχρειαστεί να κάνεις εγκατάσταση arch μπορείς να δοκιμάσεις κάποια που είναι βασισμένη σε αυτό και απλά έρχεται σεταρισμένη για να γλιτώσεις την μία μέρα παραπάνω που θα έκανες για να το φέρεις στα μέτρα σου μόνος σου.

Spoiler: show
Πάντως προχθές έκανα εγκατάσταση arhc για 2η φορά στη ζωή μου και δεν πρέπει να μου πήρε πάνω από μια ώρα η εγκατάσταση και το configuration έχοντας φυσικά κρατημένα σημαντικά αρχεία όπως fstab, mirrorlist, syslinux.cfg, pacman.conf, dotfiles και μια λίστα με όλα τα απαραίτητα για μένα πακέτα. Και μάλιστα με LXDE που θέλει παραπάνω χρόνο για να το κάνεις να βλέπεται και δεν φέρνει και πακέτα μαζί του. Αν έβαζα KDE πχ. παίζει να ήταν έτοιμο στο μισό χρόνο.

lucinos έγραψε:Οπότε το μεν wiki είναι εξαιρετικά χρήσιμο αλλά περιορίζεσαι στα φόρουμ τών αντίστοιχων διανομών αντί για το φόρουμ τού Arch για να ρωτήσεις πράγματα.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αφού πρόκειται για την ίδια διανομή ουσιαστικά. Το έχεις δει να συμβαίνει;
Προσωπικά όσες φορές έγραψα στο επίσημο forum του arch κανείς δεν με ρώτησε τι διανομή χρησιμοποιώ.