Δημοσιεύτηκε: 14 Ιαν 2015, 22:16
από fkol k4
sotos21 έγραψε:Κάνω την αντικατάσταση στις λέξεις για να το καταλάβεις.
Υποθέτω πως όλοι χρησιμοποιούμε το φαγητό και το sex, τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κάποια πράγματα με αυτά. Η χρήση λοιπόν του φαγητoύ και του sex δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο ώστε να κάνουμε κάποια εργασία
Με πιο απλά λόγια αν κάτι πρέπει να το κάνουμε και εφόσον μπορούμε, γιατί να μην το απολαύσουμε κιόλας.

Πολύ σωστά, ειδικά το κομμάτι του quote που έβαλα σε bold.
Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια γραμμή που διαχωρίζει τον καλοφαγά (αυτόν δηλαδή που δεν τρώει μόνο για να επιβιώσει αλλά μπορεί παράλληλα να εκτιμήσει την εμπειρία του φαγητού και φροντίζει να μάθει πως μπορεί να την βελτιώσει) από τον υπερβολικά λαίμαργο (ο οποίος ξεχνά πως η εμπειρία του φαγητού είναι μόνο μια από όλες όσες μπορεί να βιώσει).

Αντίστοιχα, υπάρχει μια γραμμή που διαχωρίζει αυτόν που θέλει να βελτιώσει τις γνώσεις του περί των υπολογιστών και της χρήσης του Linux ως λειτουργικό ώστε να βελτιώσει (και κατά συνέπεια να απολαύσει περισσότερο) την εμπειρία του computing, από αυτόν που δίνει υπερβολικό βάρος στην εμπειρία του computing παραμελώντας τα υπόλοιπα που οι υπολογιστές μπορούν να του προσφέρουν.

Αν κάθε φορά που βγαίνει καινούριο KDE πρέπει να έχω αιχμάλωτο τον υπολογιστή μου για Χ ώρες χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι αυτό (όπως πχ να το έχω γράψει εγώ και να το τεστάρω), τότε μάλλον έχω χάσει το νόημα, έτσι δεν είναι;

koleygr έγραψε:Σε ευχαριστώ για την αναλυτικότατη ενημέρωση... Όπως είπα και παραπάνω με ενδιαφέρει για να μάθω το λίνουξ και συμπληρώνω πως φτιάχνω
κάποια προγράμματα που θέλω να έχουν συμβατη και προβλεπόμενη συμπεριφορά σε όσο το δυνατόν περισσότερες διανομές λίνουξ. Το Gentoo
εκτός από την εκμάθηση, θα μου δείξει και τις πραγματικές ελάχιστες εξαρτήσεις των προγραμμάτων που φτιάχνω αλλά και των προγραμμάτων
που χρησιμοποιούν τα προγράμματά μου. Για να καταλάβεις, αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το introduction to linux του edx και προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ
για τα στάνταρ πρότυπα του filesystem στο λίνουξ ωστε να ξέρω πού θα πάνε τα βοηθητικά αρχεία των προγραμμάτων μου. Επίσης, με ενδιαφέρει
να κάνω compile αλλά και μεταρτοπές σε κάποια προγράμματα για να τα χρησιμοποιήσω στατικά ή να φτιάξω κάτι ανάλογο (και φυσικά μπορώ να το κάνω μεσω ubuntu) αλλά αν δε σε πιέζει κανενας δεν προχωράς και τοσο γρήγορα!

Ο portage είναι ένας package manager που έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει ευκολότερο το να θέτεις κάποιος custom flags για την μεταγλώττιση ενός προγράμματος, καθώς και για να αυτοματοποιήσει κάπως τη διαδικασία [configure, make, make install] (ή άλλες παρόμοιες).
Προφανώς αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιώντας τον portage, δεν πρόκειται να μάθεις να θέτεις custom flags για την μεταγλώττιση ενός προγράμματος, μιας και το κάνει για σένα ο package manager.

Είμαι της άποψης πως με όλες τις διανομές μπορείς να κάνεις τα πάντα εύκολα ή δύσκολα, κυρίως γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ξέρουν καλό Linux και ας χρησιμοποιούν κάποια από τις λεγόμενες «εύκολες» διανομές.
Υπάρχουν πχ εργαλεία και μέθοδοι και στο Ubuntu όπως apt-build, apt-pinninng, εκτεταμένη χρήση του dpkg αντί του apt/aptitude (πχ. dpkg-buildpackage), debootstrap κτλ που μπορούν να προσφέρουν εμπειρία χρήσης παρόμοια (ή και πιο «δύσκολη») με αυτή των λεγόμενων «διανομών για προχωρημένους» και το ίδιο επίπεδο ελέγχου.

koleygr έγραψε:(και ένα on topic: Το kde είναι το περιβάλλον που θα έπρεπε να χρησιμοποιώ περισσότερο απ όλα αφού τη μισή μερα είμαι στον kile και την άλλη μισή
στο Qt αλλά παρόλα αυτά σε κανένα από τα λειτουργικά μου δεν έχω kde)

Το KDE έχει (όπως τα πάντα άλλωστε), έχει σημεία που θα σου αρέσουν και σημεία που δεν θα σου αρέσουν. Το θέμα είναι
  • Τι από τα 2 συναντάς συχνότερα κατά τη χρήση. Αν αυτά που δεν σου αρέσουν δεν τα συναντάς κιόλας, τότε όλα εντάξει. Αν τα βρίσκεις μπροστά σου συνεχώς, τότε υπάρχει πρόβλημα.
  • Τν τα σημεία που σου αρέσουν σου αρέσουν τόσο ώστε να ανεχτείς τα άλλα, τότε οκ. Αν όχι, τότε πάλι υπάρχει πρόβλημα.