Δημοσιεύτηκε: 25 Ιαν 2015, 17:47
από Learner
abramis έγραψε:δεν παίζει αυτό με το shared memory που λέτε.

Πως το αποκλείεις έτσι ξερά; Τουλάχιστον δώσε κάποια εναλλακτική, δηλαδή για ποιό λόγο «κόβει» περίπου 2GB μνήμης, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα υλικού ;
Επειδή στο δικό σου μηχάνημα δεν συμβαίνει το ίδιο δεν σημαίνει ότι «δεν παίζει» κιόλας.
Το συγκεκριμένο «πρόβλημα» το έχω δει ουκ ολίγες φορές σε Laptop ακόμη και με discrete κάρτα γραφικών που όμως έχει αυτό το χαρακτηριστικό (shared memory). Το χαρακτηριστικό ενεργοποιείται συνήθως μετά την εγκατάσταση των οδηγών της κάρτας γραφικών.

Knoxd έγραψε:Σήμερα λογικά θα δοκιμάσω και το memtest και θα σας πω τι έβγαλε.

Το memtest χρησιμοποιείται για ανίχνευση προβλημάτων στην μνήμη(υλικό κυρίως), απ' ότι ξέρω. Καλύτερα θα ήταν να φορτώσεις ένα Live Ubuntu να δεις πόση μνήμη αναγνωρίζει.
Από αυτά που έχεις ήδη αναφέρει, δηλαδή ότι στο BIOS φαίνεται η μνήμη κανονικά (4GB), πιθανότατα είναι θέμα λογισμικού (Windows στην περίπτωση σου).