Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2015, 11:19
από lucinos
1) όταν θες να κρατήσεις αρχείο, το πιο καλύτερο μέσο είναι οι σκληροί δίσκοι. Μακράν καλύτερο από τούς οπτικούς δίσκους.

2) όταν θες να κουβαλήσεις πληροφορία, το καλύτερο μέσο είναι τα στικάκια. Μακράν καλύτερο από τούς οπτικούς δίσκους.

3) Οι οπτικοί δίσκοι σήμερα παραμένουν το καλύτερο μέσο για να δώσεις «στο χέρι» πληροφορία.

Αν όμως έχεις ένα λάπτοπ και με δεδομένο το γρήγορο διαδίκτυο και τής γρήγορης usb3 θύρας, η ανάγκη να λάβεις και να δώσεις «στο χέρι» ένα κομμάτι πληροφορίας στον άλλον έχει πλέον μηδενιστεί. Μια συσκευή κάπου στο σπίτι να τα διαβάζει, χρειάζεται, όσο κάποιος θέλει να μπορεί να έχει πρόσβαση και σε αυτό το μέσον, αλλά ένας φορητός η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει καμμία ανάγκη για αυτό.

Ακόμα και αν κάποιος σού δώσει «στο χέρι» πληροφορία σχεδόν εξορισμού δεν έχεις άμεση ανάγκη να την διαβάσεις. Μπορείς δηλαδή να την διαβάσεις όταν θα πας σπίτι.

Προσωπικά το καλοκαίρι αγόρασα φορητό και ένα από τα κριτήρια ήταν να είναι λεπτός. Προτίμησα να πάρω χωρίς οπτικό δίσκο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου.