Δημοσιεύτηκε: 02 Αύγ 2015, 12:29
από xlife
Νομίζω οτι αν δεν καταλάβεις τη δομή και λειτουργία αλλά κυριότερα τον λόγο ύπαρξης του open software - hardware δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείς.. Όλα τα λειτουργικά έχουν bug απο το 1960 και έπειτα... Σε άλλο forum κάποιος πήγε να εγκαταστήσει windows 10 και δεν γίνεται με τίποτα(ασύμβατος sata conroller ενώ ο υπολογιστής του δεν είναι παλιός)... άλλος δεν βλέπει το μισό υλικό του... κτλ.. Εγώ μετά απο 20 χρόνια ασχολίας με υπολογιστές επέλεξα τα τελευταία χρόνια να έχω open software όχι γιατί είναι τσάμπα(για μένα δεν είναι γιατί κάνω και κανένα donate που και που) αλλα γιατί εφόσον μπορώ να πειράξω πράγματα της διανομής απο τον πυρήνα μέχρι το τελευταίο module μπορώ και να το προσαρμόσω στις ανάγκες μου..αρχιτεκτονικές arm-mips κτλ είναι παιχνίδι για τις διάφορες διανομές...
Τα windows 10 να ξεκαθαρίσουμε οτι είναι δωρεάν , αλλα θα πληρώνεις για τη χρήση των εφαρμογών... άρα είναι τσάμπα? Γιατί κάνει αυτήν την κίνηση "καλής" θέλησης η microsoft? μήπως γιατί το 60% έχει windows 7 που δεν έχει market και άλλο ενα 12% που έχει κολλήσει στα xp... καλό το δέντρο αλλά ας δούμε και το δάσος...
Στο linux είμαι νέος(5-6 χρόνια) αλλά ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα και ο λόγος είναι η ταχύτατη κοινότητα αναλόγως της διανομής... Σε ubuntu βάζω μόνο LTS και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με προβλήματα, ή τα προβλήματα λύνονται εύκολα..

Σχετικά με το παράδειγμα του αυτοκινήτου με τα φώτα... εγώ κάθε μέρα διαβάζω για ανακλήσεις χιλιάδων αυτοκινήτων για θέματα απο πρόβλημα στα ΦΩΤΑ μέχρι τους αερόσακους... μόνο εγώ τα διαβάζω???

Για τα προβλήματα που δεν γίνεται να ελέγξει κανένας προγραμματιστής , όπως αυτό που αναφέρεις για καραμπινάτο... απλά σκέψου τι ποσότητα διαφορετικού υλικού υπάρχει στην αγορά... χάθηκε να έχεις εσύ ένα ασύμβατο chipset?