Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2016, 22:53
Καλησπέρα,
έχω ένα multiboot σύστημα (το desktop της υπογραφης μου) :
Θελω να βάλω openSuse να το δοκιμάσω και να δοκιμάζω τα προγράμματα που φτιαχνω σε μη debian based διανομες.
Η ερωτήσεις μου είναι:
έχω ένα multiboot σύστημα (το desktop της υπογραφης μου) :
- στον πρώτο σκληρό windows (που τα χρειαζομαι ως freelancer για διαφορες ασυμβατοτητες του msword με το libreoffice αλλα και για να παιζω κανενα ποκερακι. Επίσης εκεί έχω ενα παρτισιον fat32 για να μεταφερω αρχεια απο το linux στα windows.
- στον δευτερο δισκο έχω debian 7, ubuntu 14.04 και Mint 17.1, swap και ενα partition common για τα αρχεια μου
Θελω να βάλω openSuse να το δοκιμάσω και να δοκιμάζω τα προγράμματα που φτιαχνω σε μη debian based διανομες.
Η ερωτήσεις μου είναι:
- 1) Χρειάζεται να κανω ξεχωριστο home για το Suse? ή απλώς ο λόγος είναι όπως στα debian based που εχω ηδη
και επομένως είναι προαιρετικό?
2)Τα openSuse θα μου εγκαταστήσουν Grub και θα φτιάξουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις από μόνα τους όπως τα υπόλοιπα που έχω? ή μήπως πρέπει να το κάνω εγώ αυτό
γιατι χρησιμοποιούν άλλο σύστημα?
3) Ειδα ενα βιντεακι στο utube για την εγκατασταση και ειδα πως μετά ρυθμιζε το ιντερνετ για να εχει προσβαση... Δεν γινονται αυτόματα αυτες οι ρυθμισεις?
Εγω αυτά δεν τα ξερω... (κατι με servers και DHκατι εξυπηρετητες) .... θα έχω πρόβλημα?