Δημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2016, 09:54
από varkaris
Καλημέρα σας αγαπητοί φίλοι. Έχω ένα θεματάκι με την εγκατάσταση του mint 18 και επειδή στο φόρουμ του δεν μπόρεσαν να με εξυπηρετήσουν όσο θα ήθελα αναρωτιέμαι αν η κοινότητα σας μπορεί να δώσει κάποια συμβουλή. Είμαι καινούργιος στο Mint καθώς για αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσα άλλες διανομές(ubuntu κυρίως) και κατέληξα σε αυτό διότι το θεωρώ αρκετά πιο ώριμο από άλλες ώστε να δεχθεί υπολογιστές με υλικό πέραν της 4-ετίας. Βασικά μετά την εγκατάσταση και όλες μου τις δοκιμές το πράγμα πάει υπέροχα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος άσε που γνώρισα καλύτερα και το MATE που είχα απορία αν είναι τόσο καλό όσο λένε και τελικά βλέπω πως όντως είναι. Όλα λοιπόν είναι άψογα και ονειρικά εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια που δεν μπορώ να διορθώσω και ελπίζω στην δική σας πολύτιμη βοήθεια. Όταν συνδεθώ στο PC με την είσοδο στον χρήστη μου συνδέομαι κανονικά και αυτόματα στο ίντερνετ χωρίς κάποιο πρόβλημα. Εάν όμως για κάποιον λόγο πάω πάνω δεξια στο nm applet και επιλέξω αποσύνδεση τότε δεν μπορώ να επανασυνδεθώ παρά μόνο αν κάνω επανεκκίνηση του PC. Δοκίμασα με το Wicd και το πρόβλημα λύνεται αλλά το θέμα είναι πως ποτέ δεν μπόρεσα να δουλέψω σωστά με το Wicd (παρά μόνο στα αείμνηστα backtrack κάποτε) διότι είναι εξαιρετικά αργό και μου κάνει σαλάτα το δίκτυο κ.λ.π. Ωστόσο δεν δοκίμασα να αφήσω μόνο του το wicd και να απεγκαταστήσω τον άλλον network manager (ώστε να μην γίνεται διένεξη μεταξί τους) διότι δεν θέλω να ρισκάρω να μην μπορώ να συνδεθώ στο νετ, πράγμα που θα με βάλει σε περιπέτειες. Υπάρχει τρόπος να λύσω το πρόβλημα κρατώντας τον υπάρχον διαχειριστή δικτύου που δουλεύει κατά τα άλλα άψογα; Σημειώνω πως το PC παίρνει διεύθυνση ΙΡ μέσω DHCP ωστόσο δεν γνωρίζω πως να ρυθμίσω static ip όπως επίσης δεν ξέρω αν ο οδηγός της κάρτας που χρησιμοποιώ είναι ο σωστός. :geek: Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας εκ των προτέρων