Δημοσιεύτηκε: 07 Ιουν 2018, 02:15
από dim459
@abramis
Για το μοντέλο που γράφεις έχω ακούσει καλά λόγια, δυστυχώς δεν το έχω ακούσει να παίζει, οπότε δεν έχω άποψη.
Όσον αφορά στην τιμή, ναι, αν τα δεις σαν ηχεία υπολογιστή, είναι τσιμπημένη. Αν τα δεις σαν εναλλακτικό ηχοσύστημα, πχ ενός βοηθητικού χώρου (μπορούν να αποτελέσουν κάτι τέτοιο), την θεωρώ καλή.
Το 5.1, προϋποθέτει ότι ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν παίζω παιχνίδια και στο desktop μου ακούω μόνο μουσική. Όπως πιθανώς κατάλαβες έχω μια παραξενιά με τον ήχο, όταν ακούω μουσική θέλω να ακούω καλά, έχω την κατάρα του να προσέχω πρώτα το πώς παίζει και μετά το τι παίζει. Στο home theater έχω προφανώς pc, αλλά εκεί παίζει με πολυκάναλο ηχοσύστημα. Επιπλέον δεν αρέσκομαι ιδιαιτέρως σε πολυκάναλες παραγωγές μουσικών έργων, ειδικά όταν είναι συμπιεσμένες, πχ σε dolby digital ή dts. Παραδέχομαι ότι σαν πρώτη εντύπωση μου τραβούν την προσοχή, αλλά αφού περάσει αυτή η πρώτη εντύπωση εξασθενεί και το ενδιαφέρον μου.
Δεν θα επένδυα ποτέ σε μια κάρτα ήχου, βασιζόμενος στην ποιότητα του αναλογικού της τμήματος, ειδικά αν μιλάμε για εσωτερική pci. Ξέρω ότι υπάρχουν εξαιρετικές υλοποιήσεις, αλλά το περιβάλλον τους είναι καταστροφικό για το αναλογικό σήμα, μιλάμε για ένα σύστημα με πληθώρα κινητών μερών (δίσκοι, ανεμιστήρες), μαγνητικά πεδία και γειτνίαση με wireless συσκευές. Αυτός είναι και ο λόγος που προτιμώ τις ψηφιακές συνδέσεις όταν ο ήχος προέρχεται από pc (μην παρεξηγηθώ, σιχαίνομαι τον ψηφιακό ήχο, αλλά εν πάση περιπτώσει για pc μιλάμε), αν έπρεπε να συνδέσω οπωσδήποτε αναλογικά, μάλλον θα διάλεγα μια usb υλοποίηση για να είναι κάπως μακριά από το tower.
Τέλος στις τιμές των ακριβών καρτών, αρχίζει να μπαίνει κανείς στα χωράφια αξιοπρεπών stand alone συσκευών, οπότε δεν ξέρω αν τελικά αξίζει η δαπάνη.