Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2009, 12:04
από hetaios
Ένα μεγάλο γειά και από εμένα. Εγώ χρησημοποιούσα πάντα windows επειδή δεν γνώριζα κάτι άλλο ή μάλλον επείδη είχα άγνοια και θεωρούσα έτσι απλά ότι "έλα μωρέ και τα Mac OS και το linux τα ίδια με τα άλλα έιναι"... και να σκεφτήτε ότι δεν ήμουν άσχετος με τους υπολογιστές! Ναι είναι αλήθεια είχα φάει και εγώ το παραμύθι από τους δήθεν τεχνικούς των μεγάλων αλυσίδων. Κάποια φάση κατάλαβα ότι δεν πάει άλλο με τα παράθυρα (για όλους τους λόγους που ήδη ξέρετε) και με άγνοια κινδύνου και ελαφρά τη καρδία έβαλα Ubuntu και από τότε δεν έχω ξανανοίξει τίποτα σε παράθυρο. Ήξερα αρκετά καλά C σε βασικό επίπεδο και άρχισα να φτιάχνω scriptακια μέσα σε κανα 2μηνο και εγώ με τη σειρά μου έψησα και αρκετά άλλα άτομα να βάλουν αυτό το εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που τώρα δεν το αλλάζουν.
Κύριοι το Ubuntu κερδίζει συνέχεια έδαφος και σταθερά και αυτό το βλέπω ως εκπαιδευτικός κυρίως. Πολλά σχολεία πλέον διδάσκουν πληροφορική και έχουν εγκατεστημένο ubuntu και σε πολλές σχολές όπως και η δική μου επιτέλους μπήκε ανεξάρτητο μάθημα 2θεωρίες+εργαστήριο παρακαλώ! Η microsoft ας εθελοτυφλεί όσο θέλει αλλά ο συμπαθέσττος TUX κερδίζει έδαφος και μάλιστα επελαύνει δημιουργώντας φανατικούς χρήστες. Ξέρετε πόσος κόσμος που δεν τρέχει παιχνίδια έχει σιχαθεί τα παράθυρα και τους ιούς τους και τις καταρεύσεις τους και τα λοιπά προβλήματά τους και απλά δεν ξέρει άλλο δρόμο; Βοηθήστε τους να τον βρουν και να κάνουμε την κοινότητά μας μεγαλύτερη και μεγαλύτερη. Η κατατρακύλα των παραθύρων 7 αναμένεται μεγάλη. Ενδεικτικά θα αναφέρω ένα νούμερο, ο explorer των windows vista δεσμεύει 700 MB από τη RAM!
Αυτά τα λίγα από εμένα που ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαιδευση δίνω τον αγώνα μου να κάνω αυτό το δωρεάν λειτουργικό σύστημα καταπληκτικής σταθερότητας, ευχρηστίας και απόδοσης ακόμα πιο γνωστό. Διαδώστε το είναι υποχρεωσή μας!
Τέλειο το φόρουμ και καταπληκτική η προσπάθεια της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu. Πολλά μπράβο!