Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2009, 21:42
Τα παιχνίδια είναι κι αυτά μέσα στο κόλπο του μάρκετιγκ και του (υπερ-)καταναλωτισμού. Θέλω να πω ότι σοφά σκέφτηκε κι έπραξε η MS από την σκοπιά της πάντα και δημιουργήσε to DirectX κι όπως λέω αλλού "... όλες οι εταιρείες υποκλήθηκαν..." στο μεγαλείο της και χωρεύουν στο σκοπό της. Κι αυτές φράγκα θέλουν να βγάλουν από τα παιχνίδια που φτιάχνουν κι έτσι βολεύονται όλοι. Έχεις δίκιο ότι τα παιχνίδια δεν είναι κάτι σημαντικό για τους περισσότερους ίσως, αλλά όταν κολλήσεις το τσιμπούρι του παίκτη, δύσκολα ξεκολλάς. Εγώ παρηγοριέμαι ότι τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια που μου αρέσουν έχει μεταφερθεί πλήρως σε Λίνουξ, αν και σου βγαίνει ο πάτος
μέχρι να το στήσεις. Το wine είναι μία λύση και σίγουρα θα βελτιώνεται με τον καιρό ακόμα περισσότερο. Αυτές τις μέρες δοκιμάζω και εξοιμοιωτές (κυρίως Sun xVM VirtualBox προς το παρόν), όχι τόσο για τα παιχνίδια (το πιο πιθανό είναι να ενεργοποιηθεί η προστασία αντιγραφής (Securom) και να μην παίξουν), αλλά μήπως καταφέρω και δουλέψω μια βιντεοκάμερα που έχω. Αν όλα παν στραβά, θα ξαναβάλω ΧΡ κάπου σε μια γωνιά σε κανονική εγκατάσταση μόνο γι' αυτό (και για τα παιχνίδια).