Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2009, 21:44
g00fy έγραψε:Πολύ ωραία η δημοσίευσή σου – άρθρο φίλε μου.![]()
Θα απαντήσω στην ερώτησή σου γιατί να υπάρχουν τόσες γλώσσες, με μια άλλη ερώτηση...
Γιατί να υπάρχουν τόσες διανομές Linux;![]()
Προσωπικά πιστεύω, αν και ακόμα δεν έχω μάθει, η καλύτερη γλώσσα αυτή τη στιγμή είναι η Java. Ανοικτή, και εύκολα μεταφέρσιμη σε άλλες πλατφόρμες. Η σημερινή ταχύτητα των μηχανημάτων είναι “κτηνώδεις” για να πούμε πως η γλώσσα, λόγο της VM που χρησιμοποιεί, είναι αργή.
Πολλοί θα πουν “Python Rules!”, ναι αλλά που; Δεν έχω δει (μέχρι τώρα τουλάχιστο) πολλές εταιρίες να ζητούν προγραμματιστές Python και δεν είμαι σίγουρος (σας υπενθυμίζω πως δε γνωρίζω ούτε αυτή τη γλώσσα) αν είναι τόσο στιβαρή για βαριές, critical, εφαρμογές.
Αντίθετα, με την Java έχω δεί προγράμματα σε μεγάλα τυπογραφία να χειρίζονται τεράστιες μηχανές και να επεξεργάζονται για τύπωμα τεράστιους όγκους αρχείων - δεδομένων. Επίσης, για λίγο ακόμη (μέχρι να εξαγοραστεί απο την IBM), απο πίσω της είναι η SUN που την στηρίζει.Ακόμη, έχω διαβάσει, πως ακόμα και αν κρεμάσει η εφαρμογή, δύσκολα θα κάνει ζημιά στο σύστημα μια και αυτή τρέχει σε ένα εικονικό.
Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για την Java και νομίζω πως αυτή είναι η γλώσσα που θα προχωρήσω στον χώρο του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού και πέρα απο την C.
Ρίξε και μια ματιά στο συνδυασμό C++/Qt