Δημοσιεύτηκε: 30 Μαρ 2009, 22:55
από mathpoet
Είναι ωραία η σκέψη σου, αλλά θα διαφωνήσω κι εγώ με το τελικό συμπέρασμα. Ο g00fy κάνει έναν ωραίο συσχετισμό με τις διανομές. Το πλήθος των γλωσσών δείχνει ακριβώς ότι η πληροφορική έχει προχωρήσει πολύ και έχει μπει σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μας. Επίσης, η πληροφορική δεν είναι τόσο νέα επιστήμη όσο νομίζεις. Η ιστορία της ξεκινάει με τις απαρχές της μαθηματικής λογικής και τελευταία διάβαζα ότι ο Leibniz (1646-1716) είχε φανταστεί μια μηχανή πολύ κοντινή στους σύγχρονους υπολογιστές.

Δεν υπάρχει τέλεια γλώσσα και δεν θα πόνταρα στο ότι θα υπάρξει κάποτε. Η επιλογή εξαρτάται από το πεδίο εφαρμογής, την πλατφόρμα, το γούστο και τη γνώση του προγραμματιστή κλπ. Εκτός αυτού, υπάρχουν και οι γλώσσες ειδικού σκοπού. Στο πεδίο τους, δεν είναι εύκολο να τις συναγωνιστεί μια γλώσσα γενικού σκοπού. Τέλος, όσο τέλεια και να είναι μια γλώσσα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα θέλει να μπορεί να γράφει πχ σε brainfuck, απλά επειδή είναι διασκεδαστικό. :D

+1 στη java για νέους, κυρίως για τον "αυστηρό" προσανατολισμό της στην αντικειμενοστρεφή σχεδίαση. Φυσικά, δεν έχω ασχοληθεί με όλες όσες αναφέρονται για να έχω πιο αντικειμενική άποψη.