Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2009, 13:55
έγραψε:Ακουσα πολλούς να κατηγορούν τον Μονομάχο .
...
Ετσι όλα παίζουν χωρίς καμμία επάμβαση απο εμένα .
Τι άλλο θέλω . Τα άλλα που ακούω εδώ είναι για αυτούς που θέλουν και γνωρίζουν να ασχολούνται και να πειραματίζονται.
Ναι, κατηγορώ ευθέως τον δημιουργό επειδή αρνείται να αναλάβει ευθύνη για τη διανομή και να λύσει τα προβλήματα με το licensing και διανέμει προγράμματα για τα οποία δεν έχει το δικαίωμα από την εταιρία που τα φτιάχνει, προγράμματα τα οποία δεν είναι με GPL, είτε με άλλη άδεια χρησης που είναι συμβατή με την ιδεολογία του ελευθερου λογισμικού.
- Είναι τέλειο για δοκιμή, αλλά όχι για κανονικό λειτουργικό.
- Δε μπορεις να κάνεις upgrade κανονικά. Τα προβλήματα έχουν ήδη αναφερθεί (acroread νομίζω). Ελπιζω να το κάνει συμβατό για upgrade, επειδή το πρόβλημα θα το δεις όταν θα βγάλει καινούργια έκδοση του Monomaxos και δε θα μπορείς να κάνεις αναβάθμιση.
έγραψε:Αν θέλετε το Linux να μπεί στο κόσμο πρέπει να γίνει εύκολο για τον καθένα .
Δεν έχουν όλοι τις γνώσεις σας.
Δώσε μας μια ευκαιρία να σε ξεναγήσουμε. Σε 5 λεπτα θα έχεις:
- Τα πακέτα του Monomaxos.
- Ευκαιρία να κάνεις upgrade σε μελλοντική έκδοση Ubuntu χωρις πρόβλημα.
Τα πακέτα που προσφέρει το Monomaxos είναι απλά μέρος του Ubuntu και μερικά είναι στο medibuntu, επειδή λόγω license/αδειας χρήσης δε μπορούν να διανεμονται δωρεαν.
Και το έχω πει επανηλημμένα: επικροτώ την προσπαθεια, αλλά να διορθωθεί το πρόβλημα με τις αδειες.
Edit: Και δεν τον κατηγορώ από φθόνο, αλλα επειδή προσπαθούμε να αποφύγουμε τις "Windows & cracks" περιπτώσεις. Προσπαθούμε/προσπαθώ να βάλω στο νου του συνανθρώπου μου πως υπάρχουν προγράμματα ελευθερα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και να αναδιανέμει πολλάκις φορές το λογισμικό χωρις ο προγραμματιστής ή η εταιρία να έρθει και να σου πει "καλημέρα, τα λέμε στο δικαστήριο".