Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2009, 18:30
από Epirotes
xqtr έγραψε:γ) Το linux γενικοτερα ειναι απο τα πιο ασφαλη OSes και δεν βλεπω το λογο να ανοιγει ενα νεο thread και να λεμε τα ιδια. :?

Εγώ πάλι δεν βλέπω που είναι το κακό (εκτός ίσως ότι είναι βαρετό να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια). Είχε ο φίλος filippos.xf κάποιες απορίες σχετικά με την ασφάλεια, τις εξέφρασε, ελπίζω να τις λύσαμε και τέλος. Νομίζω ότι ένας σκοπός του παρόντος φόρουμ είναι και αυτός: να εκφράζουμε άφοβα τις όποιες απορίες μας και να ανταλλάσσουμε άφοβα κι ελεύθερα τις απόψεις μας.
ftso έγραψε:
filippos.xf έγραψε:4) Για ποιος λόγους πιστεύετε ότι δημιουργούν κάποιοι τους ιούς;
1)Εταιρίες anti-virus με σκοπό το κέρδος

Αυτό μου μοιάζει περισσότερο με θεωρία συνωμοσίας, εκτός κι αν έχεις απτές αποδείξεις, οπότε θα σε συμβούλευα να τις πας στον εισαγγελέα. :lol: Εντάξει, μην λέμε ότι θέλουμε, εντάξει; :? Αυτό που κάνουν οι εταιρείες antivirus είναι να προβάλλουν υπέρ το δέον τον κίνδυνο και την ανωτερότητα του προϊόντος τους έναντι των ανταγωνιστών.
ftso έγραψε:
Epirotes έγραψε:Στο Ουμπούντου πάντως δεν υπάρχουν ανοιχτές πόρτες ή όσες είναι ανοιχτές είναι καμουφλαρισμένες ως κλειστές.

Το firewall του ubuntu απενεργοποιημένο by default.Όλη η κίνηση είναι επιτρεπόμενη.
Το router κάνει την δουλειά...
Αν δεν υπάρχει router τότε καλό είναι να ενεργοποιηθεί...

Ευχαριστώ για την διόρθωση, έχω όντως router.