Δημοσιεύτηκε: 10 Ιούλ 2009, 23:13
linuxman έγραψε:Υ.Γ. Εάν εσένα σου αρέσει να έχεις έναν Big Brother στον Η/Υ πάω πάσο , εμένα δεν μου αρέσει , και δεν νομίζω να έχεις δει πολλούς που τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν το λειτουργικό που λες πόσο καλό είναι και σταθερό είναι τα έχει παίξει από μία μα@@@ια και μετά δεν μπορούσαν καν να πάρουν τα αρχεία τους , είτε είναι εργασίες , είτε διπλωματικές , είτε όλο το Διδακτορικό και υλικό για αυτό , μου ζητούσαν βοήθεια , σε αρκετούς και μάλλον σε περισσότερους μόνο με βοήθεια του ενός live cd κατάφερα να τα πάρω χωρίς να χάσω ούτε ένα αρχείο , και μετά του το πέρασα και τώρα μου λένε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι μία χαρά ο Η/Τ απλά λειτουργεί .
Και βεβαια εχω δει ατομα να τραβουν τα μαλλια τους επειδη ο υπολογιστης τους τα ειχε παιξει, οπως επισης εχω δει και ατομα να τα παιρνουν κυριολεκτικα στο κρανιο οταν η διανομη του λινουξ που χρησιμοποιουσαν δεν αναγνωριζε τον Canon εκτυπωτη τους, οταν μετα την εγκατασταση μιας διανομης δεν μπορουσαν να παιξουν ουτε καν τα .mp3 αρχεια τους ("ε οχι να κατεβασω και codecs για το mp3..Ημαρτον!!" ελεγαν), οταν με το που ακουγαν οτι για να εγκαταστησεις ενα προγραμμα πρεπει να χρησιμοποιησεις γραμμη εντολων τη στιγμη που στα windows το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κατεβασεις ενα απλο αρχειο .exe και να το τρεξεις( "τι γραμμες εντολων μας λες μωρε και τι synaptic package manager,ολα αυτα ειναι τουλαχιστον αναχρονιστικα" μου ελεγαν) ,οπως επισης και εχω δει ατομα να τα παρατανε υστερα απο μολις ενα μισαωρο(!!!) ενασχολησης με το λινουξ και να επιστρεφουν στον παλια καλα windows τα οποια "ετρεχαν καλα" και με τα οποια "μεχρι τωρα εκαναν τη δουλεια τους"....εσυ εχεις ακουσει ατομα να λενε "τι ηθελα και ασχοληθηκα με τη μ...ια το λινουξ και εχασα το χρονο μου"??...εγω τουλαχιστον εχω ακουσει παρα πολλους τετοιους χαρακτηρισμους....και τα ανεφερω αυτα επειδη αναφερθηκες σε προσωπικες εμπειριες...
επισης,κατα τη αποψη μου,το γεγονος οτι το ubuntu σημερα το χρησιμοποιουν ολο και περισσοτεροι χρηστες ειναι επειδη η συγκεκριμενη διανομη εφερε τον "απλο" κοσμο που δεν ειναι ιδιαιτερα εξοικειωμενος με υπολογιστες κοντα στο λινουξ...επειδη (παντα κατα την ταπεινη μου αποψη) πονταρε εκει που παντα πονουσε το λινουξ: στην ευκολια χρησης και στο απλο και κατανοητο περιβαλλον χρησης για τον μη-εξοικειωμενο χρηστη...αν το ubuntu σημερα ηταν οπως ειναι για παραδειγμα το fedora,αγαπητε linuxman, νομιζω οτι θα το χρησιμοποιουσες εσυ και καποιοι μετρημενοι στα δαχτυλα που εισαστε αρκετα εξοικειωμενοι με το linux και γνωριζετε υπολογιστες πολυ καλυτερα απο εμενα, που στο κατω-κατω εγω ενας απλος χρηστης H/Y ειμαι οχι τιποτα το ιδιαιτερο...το ubuntu κατ'εμε εκανε τον πολυ κοσμο να "ανακαλυψει" το λινουξ, αν δεν υπηρχε το ubuntu (ή υπηρχε αλλα ηταν το ιδιο με το δυσχρηστο fedora) νομιζεις οτι ο αριθμος των χρηστων του σημερα θα ηταν ο ιδιος???...ή μηπως (λεω μηπως) ο πολυς ο κοσμος θα εξακολουθουσε να εχει την ιδια επιφυλακτικη αποψη που εχει για το λινουξ, να το θεωρει δηλαδη ως ενα λειτουργικο που απευθυνεται σε λιγους και "μυημενους"??..
για να μην σου αναφερω και την ακραια αποψη που ακουσα καποτε οτι το ubuntu ειναι "μια δωρεαν και ανοικτου κωδικα εκδοχη των windows" απο ατομα που προσπαθουν να προσελκυσουν περισσοτερο κοσμο στο λινουξ...
επισης για τα ατομα εκεινα που αναφερεις οτι σε καλεσαν για να τους φτιαξεις τον υπολογιστη τους και να τους σωσεις τις διπλωματικες εργασιες τους, πως γνωριζεις οτι πριν ο υπολογιστης τους δεν ανοιξει καν, δεν εκαναν οτι βλακεια τους περνουσε απο το μυαλο και εξαιτιας των δικων τους λαθων χαλασε ο υπολογιτης τους???...και εμενα μια φορα με φωναξε ενα παιδι να του φτιαξω τον υπολογιστη του που ειχε κολλησει ιο, και αργοτερα οταν το εφτιαξα, ανακαλυψα απο το history του browser του οτι ειχε επισκεφθει οτι τσοντοσελιδα υπηρχε και κατεβαζε απο το ινερνετ οτι προγραμμα εβρισκε μπροστα του...φταει η microsost και τα windows για αυτο??..ή μηπως η απιστευτη ηλιθιοτητα του παιδιου που σου αναφερω??...και αν τα παιδια που αναφερεις εσυ δεν ειχαν εκ των προτερων προνοησει να αποθηκευσουν εστω σε ενα φλασακι ολοκληρη διπλωματικη εργασια (εγω εδω ακομη και πολυ απλες εργασιες τις σωζω σε 2 και 3 φλασακια), ε τοτε δεν νομιζω να τους βρηκε μπλε οθονη απο το τιποτα και το συστημα να κατερρευσε απο τη μια μερα στην αλλη...ειναι ή δεν ειναι τα παντα θεμα χρηστη λοιπον??...επισης,εχω διαβασει σε παρα πολλες σελιδες της microsoft και σε παρα πολλα manual που συνοδευουν υπολογιστες να επισημαινεται συνεχως το θεμα του backup και της σημαντικοτητας του...η ιδια η microsoft αναφερει σε πολλους ιστοτοπους της να κραταμε backup σε εξωτερικα αποθηκευτικα μεσα των σημαντικων μας αρχειων...λυπαμαι αλλα εγω δεν θα κατηγορησω τα windows αν ο αλλος κανει χαζη χρηση του λογισμικου του και δεν προνοει για 2-3 σημαντικα θεματα(οπως ειναι οι πτυχιακες και οι διπλωματικες εργασιες)...
επσιης αν καποιος που χρησιμοποει σημερα το ubuntu εχει την εξης "φαεινη" ιδεα να τρεξει μια εντολη απο το terminal και να κανει ανω-κατω το συστημα του, εσυ μετα ποιον θα κατηγορουσες???..το ubuntu ή τον ιδιο χρηστη??..
και κατι τελευταιο...μιας που ανεφερες το οτι τα windows για εσενα ειναι ενα ειδος "big brother"...εγω νομιζω οτι για καποιους που αυτη τη στιγμη στοχος ειναι να ελεγχουν τα παντα και χρησιμοποιησουν υπολογιστες για να λογους κατασκοπειας, δεν θα τους εμποδισει τιποτα να κανουν αυτη τη κοινωνια του big brother πραγματικοτητα..ουτε το λινουξ ουτε τα mac,ποσω δε μαλλον τα windows...και θα σου θεσω ενα ερωτημα: αν στο μελλον ο αριθμος των χρηστων του λινουξ αυξηθει σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο (και μακαρι να γινει αυτο),νομιζεις οτι καποιοι δεν θα φερουν και τον ιο,το spyware,το malware στο λινουξ??...αυτη τη στιγμη οταν η συντριπτικη πλειοψηγια των χρηστων καλως ή κακως χρησιμοποιουν windows, οι ιοι υπαρχουν μονο για στα windows..γιατι στο μελλον να μην γινει κατι παρομοιο και με το λινουξ??...εσυ πιστευεις οτι αυτη τη στιγμη το λινουξ ειναι ενα "αψεγαδιαστο" λειτουργικο με το οποιο μπορεις να κανεις τα παντα αμεριμνος και να μην σε νοιαζει για τιποτα??...αν αργοτερα βρεθουν ελαττωματα και στο λινουξ τοτε εγω θα ειμαι αυτος ο οποιος θα μασησει τα λογια του ή εσυ??..
γιατι κακα τα ψεματα,αλλα οταν οι χρηστες του λινουξ ειναι συντριπτικα λιγοτεροι απο τους αντιστοιχους των windows τοτε γιατι να κατσει καποιος και να ασχοληθει να φτιαξει ιο για το λινουξ??..
ολοι εσεις που αυτη τη στιγμη θεωρειτε το λινουξ ως το απολυτο λειτουργικο ασφαλειας, θα εχετε την ιδια αποψη στο μελλον οταν ο ιος και τα προγραμματα κατασκοπειας-spyware κανουν την εμφανιση τους και στο λινουξ???...