Δημοσιεύτηκε: 09 Σεπ 2009, 17:49
από tolis_01
Γεια σας παιδιά. Επειδή έχω ξεμείνει μόνο με το netbook εδώ και κάτι μήνες, δεν την παλεύω άλλο με την μικρή οθόνη, σε λίγο θα κουτουλάω στους τοίχους μετά από πολύωρη χρήση :( :mrgreen:
Έτσι μάλλον καταλήγω στην αγορά desktop, με πραγματικά Ο Τ Ι πιο φθηνό μπορώ να βρώ.
Έκανα μια πρόχειρη σύνθεση, αυτή:

Εικόνα

Spoiler: show

Παρατηρήσεις:
- Πραγματικά ψάχνω για ότι φθηνότερο, και τα λεφτά αυτά δεν τα έχω, δανεικά θα πάνε :mrgreen: Οπότε το ξέρω πως με 15 ευρώ παραπάνω παίρνω διπύρηνο cpu. Αλλά το pc το θέλω μόνο για χρήση: browsing, office, ταινίες dvd.
- Έχω ήδη ένα external dvd της lg, οπότε δεν έβαλα dvd σε αυτό.
- Το τροφοδοτικό είναι ένας τομέας που έχω κόλλημα. Το θεωρώ ότι πιο βασικό σε ένα pc και το πιο φθηνό από γνωστή εταιρία που βρήκα ήταν αυτό.
- Για μνήμη έβαλα 1GB, αργότερα θα προσθέσω άλλο ένα. Από πλευράς τιμής, όλες οι μάρκες την ίδια έχουν, οοπότε μπορώ να την αλλάξω με ότι προτείνετε.
- Σκληρό δίσκο έχω έναν 250άρη usb, συν τα 160GB που έχω στην σύνθεση, 410 συνολικά GB, υπεραρκετά πιστεύω.

Απορίες:

- Τι λέτε για την asrock σαν μητρική; Κανένα παράπονο από κάποιον κάτοχο asrock; Γενικά ακούω πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες, αλλά είναι σκυλιά σε αντοχή.
Είναι το pc λινουξοσυμβατό; Οι onboard συσκευές σύμφωνα με το e-shop είναι αυτές:
"Ενσωματωμένη κάρτα δικτύου: Realtek 8102EL (10/100Mb/s).
Ενσωματωμένη κάρτα ήχου: Realtek ALC662 Audio Codec 5.1CH.
Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών: Intel Graphics Media Accelerator 3100, Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0, Max. shared memory 384MB."
που μου ακούγονται εντάξει.

Από οθόνη τι να πάρω; Νομίζω πως οι 19άρες δεν χωράνε στην βιβλιοθήκη μου, αλλά η μόνη μικρότερη που βρίσκω στο skroutz είναι μια 16άρα asus με διαφορά τιμής -5 ευρώ μόνο :(
Μου φαίνεται χαζομάρα να πάρω την μικρότερη αλλά η άλλη δεν θα χωράει :(
Η ανάλυση της asus (1360x768) θα λειτουργεί σε linux; Είναι λίγο περίεργη ανάλυση.

Συγγνώμη για το μεγάλο post :)