Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2009, 14:28
από Alexandros
Αν είχα περισσότερες γνώσεις φυσικά και θα το είχα κάνει ήδη ;)

Δοκίμασα όμως να βάλω περιβάλλον Windows στο Ubuntu και δεν τα πολυκατάφερα.

Μπορεί και να κάνω λάθος σε όσα λέω. Μιλάω από αυτά που έχω αποκομίσει εγώ συζητώντας με κόσμο που χρησιμοποιεί τα παραθύρια. Και όλοι μου λένε "που να μπλέκω". Τώρα αν η μέση νοικοκυρά έχει άλλες απαιτήσεις από αυτές και κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά, τότε τι να πω: μάλλον έχω προβλήματα κατανόησης.

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις στο θέμα κατά τη γνώμη μου. Η μία είναι να περιμένουμε να πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Να περιμένουμε μέχρι ο κόσμος να "δει το φως το αληθινό" και να γίνει λινουξάς. Όσοι έχετε τέτοιες απόψεις, καθίστε εδώ να περιμένετε :P

Η άλλη προσέγγιση είναι να κάνουμε εμείς το βήμα προς τον απλό χρήστη. Και να του δώσουμε μασημένη τροφή. Αμφιβάλλει κανείς ότι πολλοί απλοί χρήστες (όχι όλοι βέβαια, ουτε καν οι περισσότεροι) θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τώρα Linux αν αυτό είχε ένα περιβάλλον που να ταυτίζεται με εκείνο των Windows;

Αν είχα κάτι τέτοιο στα χέρια μου θα μπορούσα να φέρω στο Ubuntu πολύ κόσμο. Θα έκανα μια απλή εγκατάσταση και δεν θα έλεγα κουβέντα σε κανένα. Θα τους άφηνα να το χρησιμοποιούν χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό.

Όταν εξοικιωθώ περισσότερο με το Ubuntu φυσικά και θα το κάνω μόνος μου. Το θέμα είναι αν υπήρχε κάτι ήδη έτοιμο. Να μπορώ να το χρησιμοποιήσω "out of the box".