Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2009, 15:12
από Alexandros
c7p έγραψε: Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν/μάθουν είναι η φιλοσοφία και την νοοτροπία του GNU/Linux

Αυτή είναι η λάθος αντίληψη που έχουμε. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο μέσος χρήστης δεν θέλει να μάθει και να καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ.

c7p έγραψε:Σε όσους λένε που να μαθαίνουμε τώρα ubuntu κτλ. κτλ. έχω να πω ένα πράγμα όσο χρόνο θα φας για να βγάλεις έναν ιό που μόλυνε το σύστημα , να κάνεις μια φρέσκια εγκατάσταση win επειδή το σύστημα σου πάει πιο αργά και απο το replay (ή για χίλιους δυο άλλους λόγους) , θα έχεις μάθει τα βασικά του ubuntu...
Το να χειρίζεσε το ubuntu είναι εύκολο, ξέρω εντεκάχρονο αιδί που έμαθε να τα χειρίζεται χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση. Είσαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο :P ?

Το πόσο εύκολο είναι το Ubuntu το ξέρω και μόνος μου. Η μητέρα μου που είναι 60 ετών το χρησιμοποιεί μια χαρά. Αυτά που θα πεις όμως στον κόσμο, πολύ απλά δεν θα τα ακούσει. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ γι' όλα αυτά. Το ξέρω γιατί εγώ όπου σταθώ και όπου βρεθώ προσπαθώ να "προσυλητίσω" κόσμο και τρώω τα μούτρα μου συνεχώς. Το θέμα είναι λοιπόν να μην του πεις τίποτε. Να τον βάλεις να το δουλέψει και να το αφήσεις στον αυτόματο. Όσο πιο λίγες διαφορές έχει με αυτό που ξέρει ήδη, τόσο πιο εύκολο θα είναι γι' αυτόν. Το λέω και το ξαναλέω:

ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ. Όσο πιο μασημένη είναι, τόσο πιο εύκολα θα έρθει σε εμάς.