Δημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2009, 19:08
από c7p
Alexandros έγραψε:
c7p έγραψε: Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουν/μάθουν είναι η φιλοσοφία και την νοοτροπία του GNU/Linux

Αυτή είναι η λάθος αντίληψη που έχουμε. Δεν εννοούμε να καταλάβουμε ότι ο μέσος χρήστης δεν θέλει να μάθει και να καταλάβει ΤΙΠΟΤΑ.

Το πόσο εύκολο είναι το Ubuntu το ξέρω και μόνος μου. Η μητέρα μου που είναι 60 ετών το χρησιμοποιεί μια χαρά. Αυτά που θα πεις όμως στον κόσμο, πολύ απλά δεν θα τα ακούσει. ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ γι' όλα αυτά. Το ξέρω γιατί εγώ όπου σταθώ και όπου βρεθώ προσπαθώ να "προσυλητίσω" κόσμο και τρώω τα μούτρα μου συνεχώς. Το θέμα είναι λοιπόν να μην του πεις τίποτε. Να τον βάλεις να το δουλέψει και να το αφήσεις στον αυτόματο. Όσο πιο λίγες διαφορές έχει με αυτό που ξέρει ήδη, τόσο πιο εύκολο θα είναι γι' αυτόν. Το λέω και το ξαναλέω:

ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ. Όσο πιο μασημένη είναι, τόσο πιο εύκολα θα έρθει σε εμάς.

Προτιμώ ένα χρήστη windows (μην σου πω και υπάλληλο της Microsoft ) που ξέρει την φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού και του GNU/Linux και την σέβεται, παρά τον χρήστη που δεν ξέρει την βασική φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα ο οποίος έχει linux για να δείχνει τα υπέροχα γραφικά και το υπέροχο λογισμικό το οποίο έφτιαξε μια κοινότητα με κάποιες αρχές και μια φιλοσοφία...

Ο χρήστης που δεν θέλει να μάθει τίποτα για την φιλοσοφία του ΕΛ/ΛΑΚ είναι επειδή νομίζει ότι θα του αραδιάσουμε χίλιες δύο τεχνολογικές μπούρδες... Εδώ μιλάμε για ιδέα. Εξηγούσα σε ένα μέσο χρήστη την ιδέα και την νοοτροπία του ΕΛ/ΛΑΚ για αρκετή ώρα και με άκουγε με προσοχή και ενδιαφέρον. Δεν πήγα να τον προσηλυτίσω για να χρησιμοποιεί linux και όχι windows. Ήθελα να του ενσταλάξω όλη νοοτροπία του ΕΛ/ΛΑΚ και της κοινότητας και το πέτυχα, ποσώς με ενδιαφέρει από εκεί και έπειτα αν χρησιμοποιεί windows ή linux. Αυτό θα του μείνει στην πραγματική του ζωή.