Δημοσιεύτηκε: 30 Σεπ 2009, 23:20
tolis_01 έγραψε:Epirotes έγραψε:
Καλά, πλάκα με κάνεις;Με την ίδια άνεση θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι για να προτιμάει κάποιος τα (Σ)Βίστα αντί για τα ΧΡ θα πρέπει να μην έχει ιδέα από υπολογιστές ή μάλλον από λειτουργικά της MS. Γιατί να τον πείσουμε να βάλει Ubuntu;
Διότι καλόν είναι να αυξανόμαστε και να πληθύνουμε.
![]()
![]()
Κάτι σε προσυλιτισμό μου θυμίζει αυτό. Σημασία έχει να κάνεις την δουλειά σου με τον υπολογιστή σου, όχι να γίνουμε πολλοί.
Εντάξει δεν μιλάμε να γυρνάς πόρτα-πόρτα σαν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και να προσηλυτίζεις κόσμο. Και προσωπικά δεν θα πιπίλιζα κανενός το κεφάλι να βάλει Ubuntu, εφόσον είναι ευχαριστημένος με το λειτουργικό που έχει. Σημασία έχουν και τα δύο: και να κάνεις την δουλειά σου με τον υπολογιστή σου (που προσωπικά μια χαρά την έκανα και πριν βάλω Ubuntu) και να αυξηθεί το μερίδιο "αγοράς" ώστε κάποια στιγμή να υπάρξει καλύτερη υποστήριξη από τους διάφορους κατασκευαστές. Αλλά και για το λόγο ότι το Ubuntu δεν απλά ένα εργαλείο, είναι και φιλοσοφία και στάση ζωής.
Πνευματικά δικαιώματα τα λέμε στην Ελλάδα. Και ενδεχομένως η άδεια χρήσης της Canonical να επιτρέπει την αντιγραφή της διεπαφής (interface).![]()
Δεν σε πιάνω. Εγώ είπα πως η canonical δεν μπορεί να αντιγράψει το interface των xp γιατί θα έχει νομικά προβλήματα. Ένα remaster του ubuntu με το skin των xp μπορεί να βγάλει οποιοσδήποτε.
Γράψε λάθος, δεν σε κατάλαβα καλά.
Τα (Σ)Βίστα είναι (Σ)Βίστα και τα ΧΡ ότι καλύτερο μέχρι την έλευση των Windows 7 που θα είναι επιτέλους ότι έπρεπε να είναι τα (Σ)Βίστα εξαρχής.
Τα vista έχουν άπειρες διαφορές από τα xp (σταθερότητα, ασφάλεια κλπ). Τα vista από τα 7 δεν έχουν τόσες (εκτός βέβαια αν μετράς μόνο τα fps στα games -το ακούω από πολλούς τελευταία- οπότε ναι, τα xp είναι ότι καλύτερο)
Δεν είπα εγώ ότι δεν έχουν διαφορές (αν και αμφιβάλλω πολύ αν σ' αυτές συγκαταλέγονται η σταθερότητα και η ασφάλεια - και τα δύο τα βρίσκω ικανοποιητικά στα ΧΡ). Το ότι τα vista από τα 7 δεν έχουν τόσες διαφορές οφείλεται στο γεγονός ότι τα 7 είναι ότι έπρεπε να είναι τα vista εξαρχής. Οπότε οι διαφορές τους είναι στις μ******* που αφαίρεσαν ή βελτίωσαν ώστε να είναι το λειτουργικό επιτέλους εύχρηστο. Και δεν μετράω ποτέ fps σε παιχνίδια. Παρεμπιπτόντως έκανα τις τελευταίες μέρες μια επανεγκατάσταση όλων των λειτουργικών (Ubuntu, XP, Vista), μάντεψε ποιο απ' όλα παρουσίασε ήδη πρόβλημα: τα Vista ποιο άλλο;