Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2008, 18:26
από bullgr
Το Elive το έχω εγκατεστημένο σε έναν υπολογιστή που είχα πεταμένο (pentium 4 768mb ram). Η πληρωμή που σου ζητάει είναι στην ουσία donation, δεν πληρώνεις δηλαδή για την ίδια διανομή αλλά για την υπηρεσία. Και η χαμηλότερη τιμή που μπορείς να κάνεις donation είναι 5 δολλάρια, δηλαδή 3,5 ευρώ. Δεν νομίζω να είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα να κάνεις συνεισφορά σε μια διανομή στο κόστος ενός καφέ...

Το Ε17 μου αρέσει αν και με αυτά τα εφελίκια δεν είναι και τόσο ελαφρύ όσο υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους. Προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσει κανείς σε παλαιότερο μηχάνημα από το δικό μου το Ε16.

Κατά τα άλλα το Elive είναι μια κλασική διανομή debian. Το δυνατότερο σημείο του είναι (γι' αυτό και το εγκατέστησα) ότι παίζει τα πάντα out of the box, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσεις τίποτε εξτρά. Άλλωστε προέρχεται από την Ευρώπη (Γαλλία;) και έτσι δεν έχει τα νομίστικα κολλήματα με τις πατέντες. Γι' αυτό το κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε αυτούς που θέλουν στα γρήγορα χωρίς ταλαιπωρίες μια ελαφριά διανομή χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο internet και εγκατάσταση επιπρόσθετων codecs κλπ.