Δημοσιεύτηκε: 09 Νοέμ 2009, 06:10
jennie έγραψε:Επειδή λειτουργικό δεν αλλάζεις κάθε τρεις μήνες, λίνουξ, ακόμη και για τον απλό χρήστη (προεγκατεστημένα λίνουξ για τον απλό χρήστη). Γιατί σε 3-4 χρόνια που θα θέλει να αλλάξει υπολογιστή, δεν θα θέλει να εξαρτάται από το αν εξακολουθεί να έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει MAC, ή από το αν τον καλύπτουν τα μελλοντικά μοντέλα και το μελλοντικό λειτουργικό της apple. Μπορεί το MAC τώρα να φαίνεται καλύτερο, αλλά και η ΜΣ πριν από χρόνια απέκτησε πελάτες γιατί προσέφερε κάποια πλεονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα άρχιζαν να εξανεμίζονται, αλλά οι πελάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο λειτουργικό της.
Αν μιλάμε για εμένα προσωπικά πάντως, πάλι λίνουξ. Πρώτον γιατί τα μακ παραέχουν γίνει fashion statement.
Και δεύτερον, γιατί είναι open source. Και τελικά το open source δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας, ή κάτι που αφορά μόνο τους προγραμματιστές που ξέρουν να διαβάσουν τον κώδικα. Προσφέρει πολύ πρακτικά και απτά οφέλη σε όλους τους χρήστες του. Σε εμένα λοιπόν, τη μη προγραμματίστρια, το οpen source έχει προσφέρει τη δυνατότητα να φτιάχνω τα δικά μου θέματα, εικονίδια ή λεξικά και να τα μοιράζομαι με όποιον θέλω. Μου έχει προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα σε χιλιάδες επεκτάσεις στον firefox, χωρίς πρώτα να τις (λογο)κρίνει η μαμά apple, όπως στο apple store. Και όταν κάτι δε μου αρέσει, μπορώ να ζητήσω από 5-10 ανθρώπους να με βοηθήσουν χωρίς να κάτσουν πρώτα να μελετήσουν το αν η ικανοποίηση των αιτημάτων μου συμφέρει οικονομικά την εταιρεία. Το οποίο μου θυμίζει: Τι υποστήριξη για Ελληνικά είπαμε ότι προσφέρει η apple;
Σεβαστή η Αποψη σου αλλά όσα λες γίνονται και σε Os X,για να μην σου πω και σε windows...Open source εφαρμογές αλλά και δωρεάν υποστήριξη από χρήστες υπάρχουν παντού...
Αυτό μπερδεύουν όσοι μπαίνουν στο Linux όλο χαρά...Το open source λειτουργικό κατα κύριο λόγο δεν αφορά τον απλό χρήστη πιστεύω...Όταν κάποιος πιο advanced θέλει πχ κάποια συγκεκριμένα και ψαγμενα πράγματα τότε ίσως προτιμήσει το Linux( custom kernels και παει λέγοντας...)
By the way,η apple έχει μια διαφορετική προσέγγιση ως προς την προφύλαξη του λειτουργικού συστήματος της σε σχέση με την M$.Προσωπικά την προτιμώ...
gio64bit έγραψε:sokoban4ever, τέτοιες απόψεις εκφρασμένες με τέτοιον τρόπο είναι που αμαυρώνουν την εικόνα του linux προς τα έξω, και μετά βγαίνουν οι άλλοι με το δίκιο τους και μιλάνε για fanboys...
+1 απλά...
(Posted from my iPod Touch
Off topic:
Αυτη την καραμέλα με το app store την έχω βαρεθεί πραγματικά...Είναι τόσο κακό πια που μπαίνει η εταιρία στη μέση ώστε να εξασφαλίσει στον χρήστη την σωστή λειτουργεί του προϊόντος που αγόρασε;Ναι,ίσως είναι πιο αυστηρό Απο αυτό αλλά στο τέλος ο χρήστης κερδίζει...Και στα Repositories των διανομων γίνεται αυτό εάν δεν κάνω λάθος!Στο κάτω κάτω δεν γίνεται ο κάθε τυπας να ανεβάζει ότι εφαρμογή θέλει και να την τρως ΕΣΥ στην μαπα άμα είναι χάλια...