Δημοσιεύτηκε: 29 Δεκ 2009, 17:35
από Apopas
Baggos28 έγραψε:Αν και έχω Gnome βασικό DE,πρόσφατα έχω βάλει Kubuntu και πρέπει να το ομολογήσω οτι έφαγα κόλλημα με το KDE!!! Το Gnome 3 όσο είδα σε βιντεάκια δεν με τρέλανε και πολύ, μένει βέβαια να το δοκιμάσουμε και να καταλήξουμε στα συμπεράσματα του ο καθένας. Προς το παρόν ψηφίζω οτι δεν μου αρέσε, αν και θα πρέπει να μπει κάποια ενδιάμεση επιλογή.
Υ.Γ. Το Kde τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά όσο λένε!!!

Δύσκολο δεν είναι απλά είναι αρκετά διαφορετικό απο τα υπόλιπα. Το Gnome, το OSX και τα windows ακολουθούν την ίδια πολιτική με το πως αντιμετωπίζουμε το desktop μας, ότι η επιφάνεια εργασίας είναι φάκελος ουσιαστικά, με εικονίδια που εκκινούν εφαρμογές κλπ. Το KDE έχει ξεφύγει απ' αυτή τη φιλοσοφία και έχει εισάγει καινοτομίες ως προς την αντιμετώπιση του Desktop. Αυτό το κάνει να φαίνεται διαφορετικό στην αρχή (και είναι), αλλά άπαξ και μπεις στην ιδέα δεν ξεκολλάς. Μέχρι και στο system tray εισήγαγε δικό του τρόπο, ο οποίος άρεσε στην Canonical και θα τον ενσωματώσει και στο Gnome στην 10.04, ελπίζοντας ότι θα καθιερωθεί σε όλες τις διανομές.
Εγώ, πάντως, από το 2000 χρησιμοποιώ Gnome. Πάνω από 9 χρόνια συναπτά. Ε πριν κάνα μήνα δοκίμασα KDE και έμεινα με το στόμα :o