Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2008, 08:53
από kzlazy
Στο σπίτι υπάρχει μόνο ένα pc με ms windows (τα υπόλοιπα 3 τρέχουν διάφορες εκδόσεις ubuntu, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά) και αυτό μόνο γιατί

1.Δεν έχω βρει αντίστοιχο του photoshop (πρωτοτυπία) και του Raw shooter. Εχω δοκιμάσει το gimp και τα ufraw, rawstudio αλλά παρότι τα χρησιμοποιώ για καθημερινές εργασίες, φοβάμαι ότι προετοιμάζοντας εκτυπώσεις για σχέδια άλμπουμ που με ενδιαφέρουν πολύ, προτιμώ τις έξτρα δυνατότητες... Αυτό δεν αφορά βόλεμα, μερικά πράγματα που περιέχουν το photoshop, lightroom, rawshooter, και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός τους (αν κάποιος τραβάει σε raw, επεξεργάζεται και κλείνει σε jpeg, και ξαναεπεξεργάζεται κλπ) απλά δεν μπορώ να τα αντικαταστήσω.
2.Δεν έχω βρει εργαλείο συγχρονισμού φακέλων ή αρχείων εύχρηστο όπως το total commander. Εχω βρει και δοκιμάσει δυο τρία προγράμματα linux (unison, gnome commander και άλλο ένα που θα θυμηθώ και θα γράψω αν χρειαστει) αλλά δεν προσφέρουν τον άμεσο έλεγχο και τις δυνατότητες επιλεκτικού συγχρονισμού που έχει το παραπάνω πρόγραμμα (πχ δεν παρουσιάζουν λίστα με τα στοιχεία που βρέθηκαν διαφορετικά ώστε να τσεκάρει κανείς μια τελευταία φορά πριν συγχρονίσει, συνήθως ορίζονται οι φακελοι και συντελείται ο συγχρονισμός, οπότε αν σου ξεφύγει κάτι...). Ούτε αυτό είναι βόλεμα. Αν κάποιος, λόγω δουλειάς συντηρεί αρχεία, προτιμά ασφαλιστικές δικλείδες και παραμετροποίηση-επιλογή σε κάθε στάδιο παρά ένα λάθος.
3.Δεν έχω βρει πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων με ελληνική μετάφραση (OCR), και δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξοικειωμένος ούτε με το Xsane ή το Kooka για να κάνω τις σαρώσεις, αν και γι'αυτό φταίω εγώ (δεν το δουλεύω γιατί σκοντάφτω στην έλλειψη OCR)
4.Περισσότερο για λόγους ανάμνησης μια που δε μου λείπουν πολύ, κάποια παιχνίδια.

Αν κάποιος ασχοληθεί ας αγνοήσει το 4.