Δημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2011, 20:56
από malos
Μια και είπες "kwin" ευκαιρία στα γρήγορα να ρωτήσω εδώ :roll:
Στο synaptic ( το έβαλα γιατί το kpackage με τσαντίζει ) το kwin δεν φαίνεται ως εγκατεστημένο πακέτο ! Είναι κατάλευκο το κουτάκι αντί για πράσινο. Ωστόσο ο kwin μου τρέχει. Με την
Κώδικας: Επιλογή όλων
locate kwin

μου βγάζει ολόκληρο καταβατό.
Ας διαφωτίσει κάποιος καλός άνθρωπος.

Και τώρα το πρόβλημα! Ουφ! Το βάζω εδώ, νομίζω καλύτερα έτσι.
Κατά καιρούς κάτι χαλάω. Δυο φορές έκανα το λάθος να περάσει το kde 4.5 και δεν είχα εφέ μετά. Με φρέσκια εγκατάσταση ( κάνα δυο μήνες ) και δειλά δειλά (λόγω τραυματικών εμπειριών) έκανα ψιλοαναβαθμίσεις.
Είχα μέχρι πριν μια βδομάδα ένα διαστημικό σύστημα και πολύ χαίρομαι !
Έχω όμως χάσει εδώ και μια βδομάδα Τα :
Alt+F2 krunner μια χαρά τρέχει από κονσόλα ή κλικ σε μια συντόμευση που έχω φτιάξει. Αλλά ... Alt+F2 .. Τζίφος
Alt+F1 αλλά δεν με νοιάζει γι αυτό (δεν ήξερα καν ότι υπάρχει)
Κάτι άλλα πλήκτρα για τον ήχο ( αυξηση. - μείωση. )
Συντόμευση για μεγέθυνση όλης της οθόνης Ένα ωραίο από τα εφέ του kde ! Το είχα ορίσει στα Meta+< πλήκτρα
για εύκολο πάτημα.

Έχω κανονικά όμως το Alt+Shift για τις γλώσσες, το Pause που του είχα κοτσάρει το άνοιγμα του tilda και το CTRL+ALT+Backspace.

Κάτι χάλσα και δεν ξέρω τι. Από το γραφικό εργαλειάκι "Ρυθμίσεις συστήματος" ξαναορίζω τα πλήκτρα ανανεώνω δηλαδή τα ήδη υπάρχοντα που ειναι σωστά γραμμένα αλλά τίποτα. Είπα να κάνω browsing στα αρμόδια αρχεία (Πρισφιλής μου μέθοδος) μπας και έχουν τίποτα περίεργα δικαιώματα. Μην είναι απαγορευμένα ή μην είναι σε καμιά περίεργη ομάδα και τέτοια. Τα αρχεία που βρήκα και θυμάμαι να πω είναι τα:
~/.kde/share/config/kglobalshortcutsrc και ~home/pal/.kde/share/config/khotkeysrc
Καλά τα είδα μέσα (αν και μου φάνηκε περίεργο το πως είναι γραμμένα. Δείτε το κομμάτι για το krunner στο πρώτο αρχείο
Κώδικας: Επιλογή όλων
[kopete]
μπλα μπλα
.......
.....

[krunner]
Halt Without Confirmation=Ctrl+Alt+Shift+PgDown,Ctrl+Alt+Shift+PgDown,Τερματισμός χωρίς επιβεβαίωση
Lock Session=Ctrl+Alt+L,Ctrl+Alt+L,Κλείδωμα συνεδρίας
Log Out=Ctrl+Alt+Del,Ctrl+Alt+Del,Αποσύνδεση
Log Out Without Confirmation=Ctrl+Alt+Shift+Del,Ctrl+Alt+Shift+Del,Αποσύνδεση χωρίς επιβεβαίωση
Reboot Without Confirmation=Ctrl+Alt+Shift+PgUp,Ctrl+Alt+Shift+PgUp,Επανεκκίνηση χωρίς επιβεβαίωση
Run Command=Alt+F2,Alt+F2,Εκτέλεση εντολής
Run Command on clipboard contents=Alt+Shift+F2,Alt+Shift+F2,Εκτέλεση εντολής στα περιεχόμενα του προχείρου
Show System Activity=Ctrl+Esc,Ctrl+Esc,Εμφάνιση δραστηριότητας συστήματος
Switch User=Ctrl+Alt+Ins,Ctrl+Alt+Ins,Αλλαγή χρήστη
_k_friendly_name=Περιβάλλον εκτέλεσης εντολών
bookmarks=none,none,Εκτέλεση εντολής (μόνο "Σελιδοδείκτες" εκτελεστής)
desktopsessions=,none,Εκτέλεση εντολής (μόνο "Συνεδρίες επιφάνειας εργασίας" εκτελεστής)
kabccontacts=none,none,Εκτέλεση εντολής (μόνο "Επαφές" εκτελεστής)
solid=none,none,Εκτέλεση εντολής (μόνο "Devices" εκτελεστής)
windows=none,none,Εκτέλεση εντολής (μόνο "Παράθυρα" εκτελεστής)

[kwin]
Activate Window Demanding Attention=Ctrl+Alt+A,Ctrl+Alt+A,Ενεργοποίηση παραθύρου που απαιτεί προσοχή
Block Global Shortc..............
μπλα μπλα
....
...

Τι λέτε ;