Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2011, 21:19
από malos
Ήρθα.
Το αρχείο είναι εδώ http://www.sendspace.com/file/5ph1hi
Το εγκαθιστάς.

Εγκαθιστάς και το πακέτο mplayer.

Για video
Δώσε στο τερματικό (ή φτιάξε ένα scriptάκι, και ταίριαξέ το με έναν εκκινητή στο panel ώστε να πατάς κουμπί κάθε φορά που θες να παίξεις το συγκεκριμένο και όχι τερματικά)

Κώδικας: Επιλογή όλων
xwinwrap -ni -o 0.6 -fs -s -st -sp -b -nf -- mplayer -wid WID -quiet Η_Ταινία_σου.avi

To -o είναι το opacity και το έχω στο 0.6. Παίζεις όπως θες.

Κάποιο gui όμως δεν ξέρω αν έχει φτιαχτεί ! Η λύση που βρήκα στο kde είναι να βάλω στον πίνακα (panel) έναν εκκινητή το quickaccess και έχω κοτσάρει ένα φάκελο εκεί με όλα τα σκριπτάκια που θέλω να τρέξω. Ένα παράδειγμα από ένα τέτοιο

#!/bin/bash
killall xwinwrap
xwinwrap -ni -argb -fs -s -st -sp -b -nf -o 0.6 -- /usr/lib/xscreensaver/fiberlamp -window-id WID &

όπου εδώ θα μου έχει ως υπόβαθρο ένα θέμα screensaver το firelamp.
Τον φάκελο που είπα τον έχω στην Επιφάνεια εργασίας.
Θα μπορούσες μέσα να βάλεις ένα σωρό τέτοια σεναριάκια με διάφορα video που έχεις αποθηκευμένα.
Απλά στο script αντί για τη γραμμή xwinwrap -ni -argb -fs -s -st -sp -b -nf -o 0.6 -- /usr/lib/xscreensaver/fiberlamp -window-id WID &
βάλε την πρώτη που έδωσα (με τον mplayer).

Τώρα εδώ στο gnome δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι καλό με το panel. Θα ξαναψάηω το "Προσθήκη στον πίνακα εφαρμογών" (ίσως το " συρτάρι " ε; :?:

Εγώ έβαλα ένα εικονιδιάκι όπου του κάνω κλικ και τρέχει το script και του ξανακάνω κλικ και κλείνει.
Το script αυτό το λένε toggle (Αυτοί που το φτιάξανε ... γιατί κάπου το βρήκα :geek: )

#!/bin/sh

# click to start, click to stop
if pidof xwinwrap ; then
killall xwinwrap
else
exec xwinwrap -ni -o 0.40 -fs -s -sp -st -b -nf -- mplayer -wid WID -quiet -fps 30 tv:// -vf mirror
fi

Το τελευταίο που βλέπεις κάνει κάτι με τον mplayer όπως βλέπεις ! Ξέρεις τι ; Έχεις κάμερα ; :shifty:
Μιλάμε .... άπαιχτο έτσι ;