Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2011, 15:31
από anagno
clepto έγραψε:fork Θα υπάρξει...

Υπάρχει ήδη και ονομάζεται 'Mate' (Πηγή:http://www.omgubuntu.co.uk/2011/08/gnome-2-forked/

Προσωπική μου άποψη πάντος είναι ότι από την στιγμή που υπάρχουν τόσες εναλακτικές δεν θα έρπεπε να πέφτει τόσο κράξιμο... Οι developers του gnome κάνανε κάποιες επιλογές (που όντως μάλλον απευθύνονται περισσότερο σε εταιρικά περιβάλλοντα αφού η έλλειψη παραμετροποιήσεων βοηθά στην εξυπηρέτηση πελατών που γίνεται πιο αποτελεσματική αφού δεν έχει να αντιμετωπίζει την τυχόν τοπικές διαφορές στα συστήμα) που αν δεν πετύχουν ή θα τις αλλάξουν ή απλώς το gnome θα εξαφανιστεί ως project, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
Από την άλλη το unity έχει μερικά καλά σημεία. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο αποδοτικό, έτσι ότι χρειάζομαι άμεσα είναι στην μπορά ενώ όταν ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, το πληκτρολογώ και τις περισσότερες φορές στο 3ο πλήκτρο που πατάω έχει εμφανιστεί ως πρώτη επιλογή ...
Εμένα προσωπικά από την στιγμή που το έμαθα μου άρεσε, αλλά σε όποιον δεν αρέσει καιρός να δοκιμάσει και τα τόσα αλλα γραφικά περιβάλοντα που υπάρχουν και όταν θα πήξω και εγώ με το unity θα έρθω να του κάνω παρέα :)