Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2011, 20:28
fork τού Gnome2 προφανώς θα υπάρξει (όλο και κάποιος θα βρεθεί να προσπαθήσει) αλλά δεν θα πετύχει πολλά για τον ίδιο λόγο που δεν πέτυχε πολλά το φορκ τού KDE3. Κατά την γνώμη μου αρχικά θεώρησα το Xfce λύση ανάγκης αλλά όπως έχω γράψει αλλού το ξανασκέφτηκα. Ένα σωρό κόσμος δεν ήταν στο Gnome γιατί συμφωνούσε με την φιλοσοφία του, ήταν στο Gnome μόνο επειδή ήταν πιο μπροστά. Θυμηθείτε τις δηλώσεις χρόνια πριν τού Λίνους κατά τού Gnome, τα ίδια έλεγε, είχε Gnome έφυγε για KDE όταν βγήκε το KDE4 γύρισε πάλι στο Gnome και τώρα πολύ σωστά κατά την γνώμη μου πάει στο Xfce και εγώ πιστεύω ότι αυτό τού ταιριάζει περισσότερο. Είναι σταθερά λίγο πίσω αλλά αν το σκεφτούμε καλύτερα μπορεί να κάνει ότι το Gnome2 και με μεγαλύτερη οικονομία πόρων και είναι πιο παραμετροποιήσιμο. Οπότε ας μην κλαιγόμαστε και βλέπουμε το Xfce σαν λύση ανάγκης. Ο Λίνους φεύγει ουσιαστικά από το Gnome για τούς ίδιους λόγους που είχε φύγει κάμποσα χρόνια πριν. Δεν είναι η φιλοσοφία τού Gnome που άλλαξε απλά προχωράει μπροστά. Το αν μπροστά είναι γκρεμός θα το δούμε.