Δημοσιεύτηκε: 08 Νοέμ 2011, 15:28
από KeRber0s
Αφού χρησιμοποίησα και εγώ το Gnome Shell και μετά από ένα distribution hoping που έκανα μετά την εξέλιξη του Ubuntu (που απλά δεν με βρίσκει σύμφωνο) θα εκφέρω και εγώ την γνώμη μου.
Αρχικά όπως προαναφέρθηκε το παλιό gnome υπάρχει εδώ και 7 με 8 χρόνια, οπότε είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε το Gnome Shell κατευθείαν αρνητικά! Αν και εμένα στο netbook που έχω μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο και πρακτικό και με άφησε ικανοποιημένο. Από την άλλη όλη μίλησαν για την ελευθερία επιλογών που συνδέεται με το όνομα GNU/Linux και ότι η τροπή αυτή του Gnome δεν την βοηθάει αφού δεν είναι παραμετροποιήσημο. Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα περισσότερα γραφικά περιβάλλοντα από το IceWM έως και KDE κατάλαβα ότι πάνω κάτω τα lxde, xfce και το παλιό gnome λίγο πολύ μοιάζανε μεταξύ τους. Σίγουρα το καθένα είχε αρκετές διαφορές με το άλλο αλλά είχαν και πολλές ομοιότητες. Τώρα πλέον με το Gnome Shell ήρθε κάτι καινούριο που καλώς ή κακώς κάποιους θα τους ξεβολέψει και κάποιους θα τους βολέψει... Όσοι δεν θέλουν να ξεφύγουν από το παλιό gnome μπορούν κάλλιστα να περάσουν στο xfce ή και στο lxde (αν έχουν κάποιο πιο παλιό pc, προσωπικά εμένα με lxde το netbook έπαιζε ακόμα και HD ταινίες). Και αυτό που διάβασα πιο πάνω που αναφέρθηκε το xfce σαν λύση ανάγκης το θεωρώ μεγάλο λάθος διότι είναι πολύ αξιόλογα project τα οποία αξίζει να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο.