Δημοσιεύτηκε: 23 Νοέμ 2011, 13:55
από Learner
Επειδή συνήθως προ-τρέχω και πρίν δοκιμάσω καλά κάποια διανομή ή περιβάλλον βγάζω συμπεράσματα , το γνωστόν "όποιος βιάζεται σκοντάφτει" ισχύει . Η πρώτη μου εντύπωση ήταν κι'εμένα αρνητική σε ότι αφορά το Unity. Ο πίνακας εργασιών δεν παραμετροποιήται , δεν ήξερα που να βρω τι ..κλπ. Επίσης για την διανομή , δεν είχε κάποια βασικά (για μένα) πακέτα προ-εγκατεστημένα (όπως Synaptic , screensaver κλπ) . Άλλαξα κάμποσες διανομές (η εύκολη λύση) , mint ,debian αλλά και ubuntu 10.04 , 11.04 .. όχι πως είναι κακό , αλλά δεν είχα δοκιμάσει όσο έπρεπε το Ubuntu με Unity. Το έβαλα ξανά , επέμεινα και τελικά ανακάλυψα πως είναι αρκετά πιο εύκολο (με το dash) από ότι το Gnome 2. Βρίσκεις ότι θες πολύ πιο γρήγορα αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις. Η διανομή (11.10) ήταν πιο "άδεια" , αλλά αυτό ίσως είναι και καλό , αν το πάρει κάποιος από άλλη οπτική γωνία ,στο περίπου το "χτίζεις" μόνος σου. Παρά ταύτα δεν μου άρεσε (αυτό είναι θέμα γούστου) . Αυτή η μπάρα , δεν μου αρέσει , έστω και αν έχει την επιλογή της απόκρυψης. Έτσι εγκατέστησα το Gnome-shell που εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε. Κι εκεί τα πράγματα θέλουν δουλειά βέβαια , αλλά μου αρέσει καλύτερα από το Unity.
Εν κατακλείδι η αλλαγή δεν είναι κακή. Αρκεί να είναι προς το καλύτερο. Και σε ότι αφορά την ταχύτητα εύρεσης εφαρμογών-αρχείων είναι καλύτερη.Και οι 2 ομάδες(Unity - Gnome) έχουν κάνει καλή δουλειά και έχουν να κάνουν πολλή ακόμα. Για μένα υπερτερεί το Gnome 3 σε θέμα εμφάνισης , αλλά όπως προείπα αυτό είναι θέμα γούστου.