Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρ 2012, 19:05
PaPo έγραψε:
Θα πω προσωπική γνώμη αλλά Σίμο δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες.. Δεν είναι θέμα ψυχολογίας μόνο.. Είναι καθαρά λειτουργικότητα.. Οι παλιοί χρήστες έχουν συνηθίσει το gnome που και πιο σταθερό είναι και πιο λειτουργικό.. Άμα έχεις ξεκινήσει απ' την 6.04(όπως εγώ) δύσκολα αλλάζεις.. Μπαίνει η συνήθεια αλλά και πάλι αν υπήρχε αξιόλογος αντικαταστάτης τότε οκ.. Δοκίμασα το unity και το βρήκα απλά δυσλειτουργικό.....
Και εγώ ξεκίνησα από παλιά με το Ubuntu, μάλλον με 5.04, και το χρησιμοποιώ το Ubuntu καθημερινά.
Ακόμα, ήμουν μεταφραστής/συντονιστής του έργου GNOME για την ελληνική γλώσσα για δώδεκα χρόνια (από το 1999 μέχρι και πριν λίγους μήνες). Πιστεύω ότι έχω συνηθίσει το GNOME Panel (αυτό εννοείς με 'GNOME') όσο καλύτερα γίνεται.
Ωστόσο, δεν κολλάω. Έχει δοκιμάσει κατά καιρούς άλλους διαχειριστές παραθύρων (όπως awesome), μόνο και μόνο για να δείξω ότι μπορώ να αλλάξω συνήθειες.
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το Ubuntu 11.04, που έχει μια από τις αρχικές εκδόσεις του Unity, και καταφέρνω να τα βγάλω πέρα δίχως δυσκολία.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι χρειάζεται αλλαγή συνήθειας και εκμάθηση νέων καλύτερων πραγμάτων. Για παράδειγμα, είδα χρήστες να δυσανασχετούν διότι δε μπορούν να αντιγράψουν αρχεία με το Nautilus (ένα μόνο παράθυρο, πως κάνεις drag and drop;).
Η λύση είναι να πατήσεις F3 (Προβολή→Πρόσθετη στήλη) και κάνεις τις αντιγραφές/μετακινήσεις.
Και άλλα τέτοια.