Δημοσιεύτηκε: 03 Νοέμ 2012, 20:24
από fkol k4
sotos21 έγραψε:Σε 12.10 σε εμένα, δεν λειτουργεί στα ελληνικά

Ναι ε; Θα το κοιτάξω μήπως δεν το έχω προσέξει ως τώρα. :problem:

KDE σε Ubuntu να σου πω την αλήθεια δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά επειδή οι ρυθμίσεις συστήματος είναι ίδιες, έχεις κοιτάξει τις ρυθμίσεις των συντομεύσεων;
Κάποιες είναι εντελώς διαφορετικές (πχ εμφάνιση κρυφών αρχείων =Alt+. και όχι ctrl+H), επίσης δεν θυμάμαι αν υπάρχει η Ctrl+Alt+T → Τερματικό ή αν πρέπει να την βάλεις εσύ (σε Mint KDE υπάρχει, σε Sabayon KDE πρέπει να τη φτιάξεις από την αρχή, σε Chakra και Fedora KDE είναι απλά ανενεργή και θέλει τικάρισμα).

sotos21 έγραψε:Προφανώς ο Σίμος

Ε, ναι βρε, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω θέμα ρωτώντας «Σίμο, ξέρεις μπλα μπλαμπλα...», θα με κράξει και θα 'χει και δίκιο... :mrgreen:

Βοηθητικά, σκέφτηκα να δω αν φταίει το ότι κάποιες διανομές χρησιμοποιούν διαφορετικό window manager. Πχ στο PearLinux ο default window manager είναι ο Gala, από το elementary OS.
Τον άλλαξα σε metacity (υπάρχει και αυτός προεγκαταστημένος) και ούτε τότε δούλεψε, ενώ ο αντίστοιχος στο Ubuntu δεν έχει πρόβλημα.
Εδώ να πω πως το PearLinux (που θυμάμαι τώρα για παράδειγμα), έχει τα αποθετήρια του precise, ένα «τσιμπημένο» Gnome shell και απόέξτρα αποθετήρια τίποτα εκτός από αυτό
Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://pearlinux-repo.fr/ Bartlett main

που νομίζω έχει μόνο κάτι σκριπτάκια και θέματα.
Ούτε Gnome αποθετήρια, ούτε τίποτα.
Οπότε βασικά μιλάμε για «Ubuntu με μαμά Gnome shell».
Το ίδιο αν θυμάμαι καλά συμβαίνει και στο Bodhi Linux 2.