Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ 2012, 22:18
freefour έγραψε: θα ηθελα να κανω ολικη εγκατσταση μονο με Gnome για να τρεχει και καλητερα (οχι οτι εχω καποιο προβλημα με ταχυτητα) αλλα καταλαβενεις...να εχω μονο Gnome!
Ειναι αρκετα δυσκολο για μενα ε;
Ο fkol k4 σου έδωσε διάφορες εναλλακτικές για το πως να το κάνεις αυτό.
Επειδή ανέφερες θέματα ταχύτητας και τυχαίνει η εγκατάστασή μου τώρα να είναι το Ubuntu GNOME Remix 12.10 (δες υπογραφή), να τονίσω πως τo Gnome-Shell, καταναλώνει σε εμένα 160-250MB RAM. Το Unity δεν ήταν τόσο βαρύ για τον υπολογιστή μου.
Και αν υπολογίσω τις εφαρμογές εκκίνησης, ο υπολογιστής μου σε κατάσταση ηρεμίας κάνει χρήση 900ΜΒ-1GB RAM.
Off topic:
Aν και τώρα που βλέπω προσεκτικά τι γίνεται στο System Monitor, δεν είναι απίθανο να επηρεάζομαι από κάποιο bug του Chromium.
Έχω μία καρτέλα ανοιχτή και διάφορες διεργασίες του Chromium φτάνουν τα 300MB σε RAM.
Παρόλα αυτά, δεν έχω προβλήματα ταχύτητας, αλλά αντικειμενικά αυτή η κατανάλωση δεν είναι καλή. Ίσως να φταίει το ότι το έχω φορτώσει extensions, δεν ξέρω.
Αυτό που μου αρέσει εμένα στο Gnome, είναι ότι μπορείς να κάνεις τέτοια παραμετροποίηση, ώστε σχεδόν τα πάντα στον υπολογιστή να είναι ένα κλικ μακριά.
@fkol k4 και @Learner, έχω αφαιρέσει το ubuntu-desktop αρκετές φορές από τον υπολογιστή και στις εκδόσεις 11.10-12.10. Το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται με την αφαίρεσή του, είναι ότι το apt-get autoremove για κάποιο λόγο, σου προτείνει πακέτα για αφαίρεση, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά και έχουν εξαρτήσεις στο σύστημα (όπως το System Monitor κλπ).
Για να διορθωθεί αυτό, όταν δεις στο τερματικό μετά από κάποια εγκατάσταση/απεγκατάσταση, το μήνυμα:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
These packages are installed and no longer required:
πακέτα
Use 'apt-get autoremove' to delete them.
Αν μετά δώσεις:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install πακέτα
Το apt-get autoremove, δεν τα προτείνει πλέον προς αφαίρεση.