Δημοσιεύτηκε: 26 Ιαν 2013, 18:28
από dgtfeargr
Learner έγραψε:Επίσης από το αποτέλεσμα της εντολής φαίνεται πως έχεις εγκαταστήσει τον 304 (Κλειστό οδηγό) , όπως επίσης φαίνεται πως έχεις ενεργοποιήσει το αποθετήριο X- edgers (για πιο λόγο ; )
Κοίτα ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι για να ενεργοποιήσει κάποιος αυτό το experimental - testing αποθετήριο.
1) Λαμβάνεις μέρος στην ανάπτυξη κάποιου project ; Οπότε συμπληρώνεις bugs και συμμετέχεις ενεργά στην ανάπτυξη.
2) Θέλεις να τεστάρεις τα τελευταία Upstream πακέτα για να δεις πως δουλεύουν.
3) Δεν δουλεύει οτιδήποτε άλλο έχεις δοκιμάσει , οπότε καταφεύγεις στην λύση αυτού του αποθετηρίου. (PPA)

Κοίτα να δεις πως έχει η ιστορία. Είχα τον προεγκατεστημένο kernel του Ubuntu 12.04 (3.2 κατι αν θυμαμαι καλά). Όταν ανανέωσα τον Kernel δεν δούλευε το συγκεκριμένο extension για τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Μου εβγαζε μήνυμα ότι έπρεπε να εγκαταστήσω το nvidia-settings. Όταν το έκανα τότε μου έβγαζε μήνυμα ότι έπρεπε να εγκαταστήσω από το jockey-gtk το πρόσθετο για X.org. Πήγα εκεί και βρήκα ένα πρόσθετο για X.org το οποίο έγραφε ότι η άδεια χρήσης ήταν Ελεύθερη (και όχι ιδιοταγής) και ότι δεν είναι ο πειραματικός (τον πειραματικό κλειστό οδηγό τον είχε λίγο πιο κάτω στη λίστα) και έτσι δούλεψε το extension με αποτέλεσμα να χαθούν οι τελίτσες (plymouth) αλλά τώρα γιατί πέρασα τον πειραματικό κλειστό δεν γνωρίζω εκτός κ αν έγραφε λάθος ο jockey-gtk. Έτρεξα τις
Learner έγραψε:sudo apt-get remove --purge nvidia*
sudo rm /etc/X11/xorg.conf
sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update

Και για τη 2η εντολή μου έβγαλε ότι δεν υπάρχει το αρχείο και για την 3η εντολή ότι είναι ήδη ο τελευταίος. Οπότε είμαστε οκ. Βάζω και τον kernel 3.5 και επανέρχομαι.