Δημοσιεύτηκε: 27 Ιαν 2013, 19:42
από maiandros
the_eye έγραψε:Ξεκίνα από εδώ
https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=19749

Ok...υπαρχει το εξης προβλημα που ισως να μην εθεσα σωστα...! Εγω δε μπορω να συνδεθω στο main account μου που ημουν και administrator. Στο Guest account που ειμαι τωρα καμια αλλαγη δεν μου επιτρεπεται και καμια αλλαγη δεν αποθηκευεται (ειναι κατι σαν Live CD) ακομα και αυτες που δεν χρειαζονται αδεια απο sudo. Οποιαδηποτε εντολη στο Terminal με sudo μου επιστρεφει απαντηση :
sudo: unable to change to sudoers gid: Operation not permitted
sudo: setresuid() [0, 0, 0] -> [122, -1, -1]: Operation not permitted

Πραγμα που σημαινει οτι δε μπορω να εγκαταστησω\απεγκαταστησω τιποτα απο εδω που ειμαι τωρα...δεν ξερω εαν σας βοηθαει και πολυ αλλα μεσω του Disk Utility SMART Data παρουσιαζει :
Read Error Rate value 1
Reallocated_Sector_Ct value 0
Spin_Retry_Count value 0

To Overall Assessment ειναι Disk is Healthy παντως.

Ψάχνοντας αριστερα-δεξια στο Google λετε να εχω κανει αυτην την υπερτατη βλακεια και πανω στην προσπαθεια μου να λυσω το θεμα της καρτας γραφικων να εχω χρησιμοποιησει sudo αντι για gksudo ? Εξηγει αυτο το προβλημα μου?

Learner έγραψε:Αφού κάνεις αυτό που λέει ο the_eye για να διαπιστώσεις πως ο δίσκος είναι εντάξει , μετά μπορείς επίσης να δοκιμάσεις..

Εκεί που κολλάει , πάτα CTRL+ATL+F1 και κοίτα αν σε κάνει redirect στην κονσόλα , μια μαύρη οθόνη που σου ζητά username & password για να συνδεθείς. Αν ναι , τότε συνδέσου κανονικά και εκτέλεσε τις παρακάτω εντολές με τη σειρά ...
Θα απεγκαταστήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με nvidia-drivers και nvidia-configuration. Οπότε με μια επανεκκίνηση θα επιστρέψεις στον ανοιχτό οδηγό nouveau , αυτό το κάνουμε για να σιγουρευτούμε πως θα καθαρίσει πλήρως το σύστημα από τυχών υπολείμματα.
Θα κάνουν μια πλήρη αναβάθμιση του συστήματος.
Θα εγκαταστήσουν έναν καινούριο σταθερό πυρήνα της σειράς 3.5 (έχει γίνει backport από την έκδοση Quantal.. 12.10 , επίσημα).
Στο τέλος θα γίνει μια επανεκκίνηση.. και θα μπεις από τον καινούριο πυρήνα (θα είναι πρώτος στη λίστα του grub λόγω έκδοσης) και δες αν μπορείς πλέον να συνδεθείς κανονικά και εάν έφτιαξε η ανάλυση.. κλπ. Αν ναι , τότε θα δούμε ποιον οδηγό να εγκαταστήσουμε.. πάντως η εγκατάσταση από τα Sites των εταιριών Nvidia-AMD .. δεν προτείνεται ειδικά για νέους χρήστες.

Ετσι οπως τα εκανα δεν μπορω να διαφωνησω...παντως εδω κα περιπου 6 χρονια που χρησιμοποιω linux (ειδικα Ubuntu/Ubuntu variants/Ubuntu based Distros) την εγκατασταση της καρτας γραφικων την κανω μονος μου.

Πριν συνεχισω με τις εντολες , θα πρεπει να δω με καποιον τροπο εαν εχω αλλαξει κατι με την λανθασμενη χρηση του sudo αντι του gksudo?