Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2013, 10:00
Όσοι έχουν κάρτα ΑΤΙ και χρησιμοποιούν τους κλειστούς οδηγούς, μπορούν να βλέπουν στο conky πιο πολλές πληροφορίες όπως:
Θερμοκρασία GPU
έχοντας την παρακάτω γραμμή στο .conkyrc(προϋπόθεση να έχει αισθητήρα η κάρτα γραφικών)
Ρολόγια πυρήνα GPU
Ρολόγια μνήμης GPU
Φόρτος GPU
Ορίστε και το αποτέλεσμα.(με πράσινο χρώμα έχω τις ενδείξεις της GPU)
Απαιτούμενη εντολή που δίνεται μια φορά και ισχύει πάντα, έως την επόμενη επανεγκατάσταση-αναβάθμιση των οδηγών, είναι:
Στα χρώματα και στα fonts βάζετε όποια θέλετε.
Όποιος έχει πάνω από μια κάρτα γραφικών αν δεν έχει αποτέλεσμα ή θέλει πληροφορίες και από τις δύο κάρτες(όπως στην εικόνα που έχω το φόρτο και από τις δύο κάρτες) αντικαθιστά το adapter=0 με adapter=1 ή προσθέτει και άλλη γραμμή με το adapter=1.
Είναι χρήσιμα πέρα από τα προφανή θερμοκρασία και φόρτο, γιατί δείχνουν αν μια εφαρμογή λειτουργεί σωστά π.χ. εμένα κόλλαγε τα ρολόγια ο vlc http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=24&t=26349
Edit: Μπορείτε δίνοντας
Θερμοκρασία GPU
έχοντας την παρακάτω γραμμή στο .conkyrc(προϋπόθεση να έχει αισθητήρα η κάρτα γραφικών)
- Κώδικας: Επιλογή όλων
${font Neuropolitical:size=11}${color 00FF14}GPU ${font Neuropolitical:size=11}${color yellow}${alignr}temp: ${font Neuropolitical:size=11}${color FFFFFF}${execi 3 aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature | grep "Sensor" | cut -c37-38 ;}°C
Ρολόγια πυρήνα GPU
${color green}${font Neuropolitical:size=8}Clocks Core: ${color FFFFFF}${execi 3 amdconfig --adapter=0 --od-getclocks | grep "Current Clocks" | cut -c32-35;}MHz
Ρολόγια μνήμης GPU
${color green}${font Neuropolitical:size=8}Clocks Memory: ${color FFFFFF}${execi 3 amdconfig --adapter=0 --od-getclocks | grep "Current Clocks" | cut -c46-49;}MHz
Φόρτος GPU
${color green}${font Neuropolitical:size=8}GPU Load: ${color FFFFFF}${execi 3 amdconfig --adapter=0 --od-getclocks | grep "GPU load" | cut -c32-34;}
Ορίστε και το αποτέλεσμα.(με πράσινο χρώμα έχω τις ενδείξεις της GPU)

Απαιτούμενη εντολή που δίνεται μια φορά και ισχύει πάντα, έως την επόμενη επανεγκατάσταση-αναβάθμιση των οδηγών, είναι:
sudo aticonfig --initial -f
Στα χρώματα και στα fonts βάζετε όποια θέλετε.
Όποιος έχει πάνω από μια κάρτα γραφικών αν δεν έχει αποτέλεσμα ή θέλει πληροφορίες και από τις δύο κάρτες(όπως στην εικόνα που έχω το φόρτο και από τις δύο κάρτες) αντικαθιστά το adapter=0 με adapter=1 ή προσθέτει και άλλη γραμμή με το adapter=1.
Είναι χρήσιμα πέρα από τα προφανή θερμοκρασία και φόρτο, γιατί δείχνουν αν μια εφαρμογή λειτουργεί σωστά π.χ. εμένα κόλλαγε τα ρολόγια ο vlc http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=24&t=26349
Edit: Μπορείτε δίνοντας
amdconfig
amdconfig .... και αυτό που θέλετε