Δημοσιεύτηκε: 01 Μάιος 2013, 15:24
από fkol k4
freefour έγραψε:Eκανα την εγκατασταση του kubuntu 13.04 64bit απ την τελικη εκδοση, δεν ξερω αν βιαστηκα αλλα εχω προβλημα με την γλωσσα μενου, δηλαδη τα ελληνικα του μενου δεν υπαρχουν παντου, και περνει θεση η αγγλικη γλωσσα.

Αυτό έχει να κάνει και με το κατά ποιο ποσοστό είναι μεταφρασμένο το περιβάλλον του KDE για το Ubuntu.
Πιθανώς όσα βλέπεις αμετάφραστα να μην έχουν μεταφραστεί καθόλου από τη μεταφραστική ομάδα του KDE, ή απλά το Ubuntu να μην έχει ενσωματώσει τις μεταφράσεις της στα πακέτα του.
Το Ubuntu (αλλά και καμία άλλη διανομή), δεν μεταφράζεται στα ελληνικά από την ομάδα ανάπτυξης (στη συγκεκριμένη περίπτωση την Canonical δηλαδή), αλλά από την αφιλοκερδή εθελοντική προσπάθεια χρηστών όπως εσύ κι εγώ.
Ότι δεν προλαβαίνουν, μένει στα Αγγλικά.

freefour έγραψε:Μετα παρατηρησα οταν συνδεσω τον εξωτερικο σκληρο μου, τους φακελους τους βλεπει με κινεζικα γραμματα.

Είναι λάθος κωδικοποίησης, οι φάκελοι έχουν φτιαχτεί σε περιβάλλον windows (και μάλλον XP), σωστά;
Θέλει μια προσπάθεια ή να μετατραπούν τα ονόματα σε utf-8 κωδικοποιήση (υπάρχει για το σκοπό αυτό το utf8-migration-tool), ή να αναγνωρίζει το Ubuntu την κωδικοποίηση του σκληρού (πιθανότατα ISO-8859-7 ή windows-1253, μου διαφεύγει ο τρόπος αυτή τη στιγμή) κατά το mount.

freefour έγραψε:στην κατηγορια ρυθμισεις συστηματος αντι για να γραφει ρυθμισεις συστηματος, (αλλα και αλλου, οπως στο kate) εχει αυτο σαν τιτλο: ???????? ????????

Δώσε την
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo dpkg-reconfigure locales
και κάνε μια επανεκκίνηση, να δούμε αν γίνεται τίποτα.