Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2013, 02:15
από dubuntu
fkol k4 έγραψε:
dubuntu έγραψε:fkol πω! πω! τι οπαδιλικι ειναι αυτό!

Οπαδιλίκι;
Υπέρ ποίου; του Ubuntu;
fkol k4 έγραψε: (και βέβαια παίρνει κι άλλα η μπάλα, όχι μόνο το Ubuntu)

Του Unity μήπως;
fkol k4 έγραψε:Όσο βελτιώνεται ο κώδικας, βελτιώνονται και οι επιδόσεις. Αυτό ισχύει και για το GNOME, και για το Unity, και για το KDE, και για τον πυρήνα Linux και για οτιδήποτε.

Μήπως του Mir;
fkol k4 έγραψε:όντως σώνεσαι με Mir (ή με Wayland)

Μπορούμε να δώσουμε αρκετούς χαρακτηρισμούς στον τρόπο γραφής μου, αν μη τι άλλο όμως δεν υποστηρίζω μόνο μία πλευρά (κάτι που θα έκανε ένας οπαδός) και επίσης δεν αναφέρω κάτι χωρίς στοιχεία (κάτι που επίσης θα έκανε ένας οπαδός).
dubuntu έγραψε:Εδω κ δυο χρονια εχει προβλημα με την κυρια διανομη κ να μη δοκιμασει κατι πιο λιτο

Δεν είπα σε κανέναν τι να δοκιμάσει και τι όχι. Απάντησα στο δικό σου ποστ γιατί έγραψες κάτι που δεν ισχύει.
Το ότι κάποιος έχει πρόβλημα με κάτι, μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες, όχι απαραίτητα στο ότι «βάρυνε» το Ubuntu. Ένας οδηγός που δεν υποστηρίζεται πλέον από τον πυρήνα είναι αρκετός για να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Για να μπορέσεις να πεις πως κάτι είναι πρόβλημα μιας διανομής, θα πρέπει να μπορείς και να το στηρίξεις.
Για παράδειγμα, να δοκιμάσεις και μια άλλη διανομή με πάνω κάτω τις ίδιες εκδόσεις πυρήνα και γραφικού περιβάλλοντος, να έχεις τις ίδιες πάνω κάτω ρυθμίσεις και η μια διανομή να καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Τότε, μπορείς να πεις πως μια διανομή (ή ένα γραφικό περιβάλλον) είναι βαριά ή αργή.
Και πάλι όμως, υπάρχει περίπτωση αν είναι κάτι παροδικό. Υπήρξε μια έκδοση ας πούμε του Sabayon Linux, που ο Kwin είχε 100% χρήση CPU, ενώ η ίδια ακριβώς έκδοση KDE έτρεχε απροβλημάτιστα σε όλες τις άλλες διανομές. Ήταν bug που οφειλόταν στους packagers της διανομής και διορθώθηκε σε λίγο καιρό.

Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει
  • Ubuntu από 10.04 εως 14.04 (και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Kubuntu Xubuntu Lubuntu LinuxMint BodhiLinux PearOS ElementaryOS PepperMintOS)
  • Debian από 6.0 εως και τωρινό Sid (αλλά και άλλες διανομές βασισμένες σε αυτό όπως Linux Mint Debian Edition, SolusOS, SolydXK)
  • Fedora 16 εως 20
  • openSUSE τις τρεις τελευταίες εκδόσεις
  • Sabayon Linux (βασισμένο σε Gentoo) από την έκδοση 7 (καλοκαίρι 2011) και μετά.
  • Chakra Linux (ανεξάρτητο, πρώην Arch-based)
  • Manjaro Linux (Arch-based)
και δεν έχω προσέξει αξιοσημείωτες διαφορές υπέρ κανενός από αυτά.

Φανηκε να το πηρες κατακαρδα (δεν ειμαι κ σιγουρος).Οταν για δυο χρονια κατι παει στραβα πρεπει να δοκιμασεις κ κατι πιο λιτο.Ειναι κουλο να περιμενει να ερθει κ να τελειοποιηθει το mir ενω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει εναλλακτικη λυση αμεσα.Καποτε ενιωθα ασχημα που θα αφηνα την κυρια διανομη ubuntu (οπαδιλικι βλεπεις). Tωρα πια βαζω lubuntu ακομα κ σε μηχανηματα που φυσανε (ξανα οπαδιλικι) .Οφειλω ομως να παραδεκτω οτι το ubuntu 13.04 ελαχιστα υστερησε (σε ταχυτητα -διαρκεια μπαταριας) με lubuntu 13,04 σε δυνατο μηχανημα (τοχω δοκιμασει).