Δημοσιεύτηκε: 19 Νοέμ 2013, 21:08
nikosf1234 έγραψε:Δεν ξέρω ποια πακέτα χρειάζονται άρα και δεν ξέρω και τι να αφαιρέσω. Δηλαδή να μην κάνω καθόλου την εγκατάσταση
Τα πακέτα που πρόκειται να αφαιρεθούν από αυτή την ενέργεια αναγράφονται στο τερματικό, όπου και ζητείται επιβεβαίωση πριν την αφαίρεση, εκεί που σε ρωτάει [y/N].
Οπότε βλέπεις ποια πακέτα είναι αυτά, αν είναι σημαντικά για το Unity δεν συνεχίζεις (πατάς n).
Aν δεν γνωρίζεις αν είναι σημαντικά τα πακέτα, τότε κάνε τα επικόλληση εδώ να τα δούμε.
nikosf1234 έγραψε:Τι πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω το ο Ubuntu GNOME τώρα?
Το Ubuntu GNOME είναι μία διανομή Ubuntu με άλλο περιβάλλον προεγκατεστημένο.
Για να την εγκαταστήσεις θα πρέπει να διαγράψεις το Ubuntu που έχεις τώρα και να κάνεις νέα εγκατάσταση του Ubuntu GNOME.
Αν δεν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία τότε μπορείς στο Ubuntu που έχεις να εγκαταστήσεις το GNOME Shell, από τα επίσημα αποθετήρια του Ubuntu.
H εντολή για εγκατάσταση είναι:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install gnome-shell
Αν όμως έχεις ήδη προσθέσει τα αποτεθήρια gnome3-staging & gnome3-next όπως περιγράφω στον οδηγό εδώ, θα πρέπει να τα αφαιρέσεις πριν εκτελέσεις την εντολή με τη χρήση του ppa-purge:
Πατήστε εδώ για εγκατάσταση του ppa-purge
Αυτό γιατί αν έχεις τα αποθετήρια στο σύστημα, θα γίνει εγκατάσταση του GNOME Shell 3.10, που είναι ασταθές. Ενώ αν τα αφαιρέσεις θα γίνει εγκατάσταση του GNOME Shell 3.8.
Aν στην συνέχεια θες να αναβαθμίσεις στο 3.10, θα πρέπει να προσθέσεις ξανά τα αποθετήρια και να εκτελέσεις:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
Kαι πριν πατήσεις y στην δεύτερη εντολή, να αντιγράψεις τα πακέτα που πρόκειται να αφαιρεθούν και να τα κάνεις επικόλληση εδώ, ώστε να δούμε αν είναι σημαντικά ή όχι.
Αν και ακριβώς επειδή το GNOME 3.10 είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο στο Ubuntu, θα σου πρότεινα να μην αναβαθμίσεις σε αυτό για να μην προκληθούν προβλήματα στο σύστημά σου.