Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2014, 21:22
από Arathorn
Καλησπέρα σας. Το ερώτημά μου πιστεύω έχει απασχολήσει και άλλους και κατα πάσα πιθανότητα να έχει απαντηθεί και εδώ. Έψαξα αλλά δεν βρήκα απάντηση στο θέμα μου οπότε συγγνώμη αν έχει ξαναειπωθεί.

Στο διαταύτα είδα σχετικά πρόσφατα στο youtube ένα video tutorial ενός χρήστη του forum και μου άρεσε η παραμετροποίηση που είχε κάνει στην επιφάνεια εργασίας του. Συγκεκριμένα δεν είχε αριστερά την μπάρα με τα "κουτάκια", αλλά όπως θα παρατηρήσετε είχε επιλογές στην πάνω μπάρα (κάτι σαν τα windows ή τον firefox μου θύμιζε) και απο κει αντίστοιχα διαλέγει και εκτελεί το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Συν τοις άλλοις παρατήρησα και κάτι που επίσης με απασχολούσε και αυτό είναι η ημερομηνία. Τι θέλω να πω; Προσωπικά στο δικό μου desktop έχω επιλέξει full ημερομηνία (ημέρα/μήνας/αριθμός/ώρα). Το πρόβλημά μου όμως είναι πως ο αριθμός του μήνα είναι "κοντά" σε σχέση με την ώρα με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτα μεταξύ τους. Στο συγκεκριμένο βίντεο, παρατήρησα πως ο χρήστης είχε διαχωρίσει τα δύο αυτά νούμερα με ένα κόμμα.

Τέλος να ζητούσα μια συμβουλή σας· θα προτείνατε να άλλαζα το γλωσσικό περιβάλλον του ubuntu καθώς και του firefox; Δεν είναι πως έχω θέμα με την γλώσσα (εγώ διαθέτω παντού Αγγλικό περιβάλλον) αλλά το εγκατέστησα με το σκεπτικό πως η Αγγλική είναι η "μητρική" γλώσσα της πληροφορικής και με το σκεπτικό της αποφυγής κακής μετάφρασης. Άν όμως όλα είναι άψογα και στην Ελληνική, γιατί όχι τα Ελληνικά; Άν θέλετε πείτε μου τη γνώμη σας.

Μπορείτε να με βοηθήσετε να κάνω τις συγκεκριμένες παραμετροποιήσεις;

Ευχαριστώ!

ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω πως ψάχνοντας περι αυτού, εγκατέστησα το Screenlets αλλά φοβούμενος μην κάνω καμια "πατάτα" (αφού δεν το γνωρίζω καθόλου το πρόγραμμα), δεν το δοκίμασα. :D