Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2014, 11:49
από linxc
fkol k4 έγραψε:
linxc έγραψε:Εδω και καιρο εχω (δυστυχως) αναγκαστει να αλλαξω διανομη, λογω της στροφης της canonical σε ανηθικες κατα τη γνωμη μου πρακτικες ...Βρισκομαι με mint 17 λοιπον

Τι λες τώρα, της έκανες τα μούτρα κρέας της Canonical... πήγες από Ubuntu σε Mint...
Βασικά φίλε μου δεν έχεις άλλαξες διανομή, αν θέλεις να το επιβεβαιώσεις απλά δες το αποτέλεσμα της εντολής
Κώδικας: Επιλογή όλων
cat /etc/os-release

Οπότε, αφού χρησιμοποιείς Ubuntu, αρκεί να ανοίξει το synaptics, να ψάξεις το Unity και να το εγκαταστήσεις.

Μόνο πρόσεχε μη λερωθείς από την ανηθικότητα...Εικόνα

Προφανως το σκεπτικο μου δεν ηταν "να κανω κρεας τα μουτρα της canonical", και ποσως με ενδιαφερει το τι θα κανει η καθε εταιρεια με το προιον της. Εγω απο τη στιγμη που δε με ικανοποιησε η αποφαση της να με "φακελωσει" και να στελνει σε διακομιστες το τι αναζητω τοπικα στον υπολογιστη μου, αλλαξα διανομη. Και ναι, το mint δεν ειναι ubuntu, μπορει να βασιζεται σε αυτο, μπορει να εχει ιδια αποθετηρια, αλλα εχει δικο του περιβαλλον χρησης, δικη του ομαδα αναπτυξης, βασιζεται στην κοινοτητα, ΔΕΝ φακελωνει τον χρηστη στελνοντας ο,τι αναζητει στο καθε amazon, εχει εντελως διαφορετικη φιλοσοφια, ο διαχειριστης λογισμικου του επισης δεν περιλαμβανει paid εφαρμογες, και και και... Αυτο που λες ειναι σα να λεμε οτι αφου χρησιμοποιεις ubuntu εχεις debian. Οτι ειναι δυσκολο να αλλαξουν το αποτελεσμα της παραπανω εντολης σε "linux mint" ξερω γω (υποθετω τουλαχιστον, μπορει και να μην ισχυει). Το αν για μενα ειναι ανηθικο το να στελνει το δηθεν "λειτουργικο για ανθρωπινα οντα, που σεβεται την ιδιωτικοτητα μου" το τι αναζητω στον server της καθε εταιρειας, ασε να το κρινω εγω και ολο το διαδικτυο που εχει κατακρινει αυτη την αποφαση, οπως και την ριξη μεταξυ canonical και κοινοτητας. Τουλαχιστον το mint και το καθε mint εκει εξω σεβεται τους χρηστες του και λειτουργει με donations, οχι με διαφημισεις. Καταλαβαινω οτι βρισκομαι στο επισημο ελληνικο φορουμ του ubuntu (που παρακολουθω απο παλια) και ρωτησα εδω γιατι υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να γνωριζει καποιος (το unity ειναι κομματι του ubuntu ουσιαστικα, η canonical το εχει δημιουργησει), δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αναγκες ουτε θα βαλουμε ολοι ubuntu. Και καλο θα ηταν, αν θελεις να προσελκυσεις νεους χρηστες εστω και με αυτον τον τροπο που προσπαθεις, να μην προσβαλλεις τη νοημοσυνη τους, δε γνωριζομαστε ολοι μεταξυ μας.

@Learner Σε επερχομενη εκδοση που θα ειναι απενεργοποιημενο, βλεπουμε :P Δε μου αρεσει αυτη η αλλαγη (ποσο μαλλον η ενσωματωση της σε LTS εκδοση), οποτε μεχρι να γινει κατι πιο δραστικο δε σκεφτομαι να επιστρεψω σε ubuntu.

Σαφως δεν βρισκονται στο καταστημα, αλλα προωθουνται αρκετα μεσω αυτου, πραγμα που δε συνηθιζεται τοσο (απο οσο γνωριζω τουλαχιστον) στις περισσοτερες διανομες. Οι πιο πολλες προσφερουν δωρεαν/ελευθερο λογισμικο, αντε και κανενα κλειστου κωδικα αλλα και παλι δωρεαν. Σαφως το "ανηθικο" δεν το λεω γι αυτο, αλλα για τις διαφημισεις του amazon και τον τροπο που εχουν ενσωματωθει στο λειτουργικο.

Το mint εχει και εκδοση χωρις codecs

Εχεις δικιο στο οτι μπορεις να παραμετροποιησεις οπως θες το συστημα, αλλα καποιες αποφασεις (πχ με τις διαφημισεις) θα ηθελα να ειναι στο χερι μου για το αν θα τις συμπεριλαβω, οχι να προωθειται (σε τετοιο βαθμο μαλιστα) απο το ιδιο το λειτουργικο.

Οποτε πισω στο ζητουμενο.. Καποιος τροπος για unity στο mint;