Δημοσιεύτηκε: 23 Αύγ 2014, 14:43
konnn έγραψε:Αρχικά θα έλεγα να ηρεμήσουμε λίγο τα πνεύματα.
Αντιθέτως, θα έλεγα για μια φορά ας δούμε κατά πρόσωπο μια άσχημη κατάσταση που ήδη έχει κρατήσει καιρό χωρίς ηρεμιστικά ή κατασταλτικά.
konnn έγραψε:Γενικότερα όλοι έχουν δικαίωμα να λεν τη γνώμη τους και στην περίπτωση που στηλιτεύουν κάτι πρέπει να το τεκμηριώνουν.
Ουδεμία αντίρρηση. Αυτό ακριβώς έκανα.
Στηλίτευσα τη ρητορική φανατισμού που παρατηρείται στο φόρουμ απευθυνόμενη κατά παντός υπευθύνου ή μη και το τεκμηρίωσα με το (φυσικά πιο ακραίο, άρα πιο ευδιάκριτο) παράδειγμα του σε ποιο σημείο οδήγησε η πρακτική αυτή στη Μέση Ανατολή.
Ακόμα περισσότερο δε, στηλίτευσα την αδράνεια που εδώ και καιρό χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις της συντονιστικής και διαχειριστικής ομάδας που αρέσκεται να αρκείται στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Τεκμηρίωσα δε την άποψή μου πως αυτή είναι λάθος πρακτική που ζημιώνει το φόρουμ με επιχείρημα την αποχώρηση από το φόρουμ ή την ολοένα και πιο αραιή ενασχόληση με αυτό ατόμων που στο παρελθόν ασχολούνταν τακτικότερα.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να πουν πως αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιοι απλά βαρέθηκαν, ισχύει μεν, όχι για όλους δε.
konnn έγραψε:Εδώ υπήρξε μια ενδιάμεση κατάσταση όπου όντως είχαμε ελλιπεί στοιχεία τεκμηρίωσης, κάτι που το αντιμετωπίζουμε συχνά τα τελευταία χρόνια και όντως δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αγανάκτησης
Όχι, δεν υπήρξε καμία ενδιάμεση κατάσταση. Υπήρξε ευθεία τοποθέτηση ταμπέλας ανηθικότητας και κάνετε τα κορόϊδα.
Εμένα στα 40 μου πλέον όταν με φτύνουν δεν ανοίγω ομπρέλα χαμογελώντας. Δικαίωμά όποιου θέλει να το κάνει βέβαια, αλλά να μη μου λέει να ηρεμήσω.
konnn έγραψε:Όμως δε χρωστάμε να πείσουμε κανέναν για το καλό ή το καλύτερο μιας και δεν υπάρχουν κριτήρια ή είναι υποκειμενικά.
Παπαριές Μαρίτσα μου Νο2...
Το ανθρώπινο σύστημα αξιών και υπάρχει και καθόλου υποκειμενικό δεν είναι.
Και αν αυτό δεν βοηθάει και μερικοί αναφέρουν τα περί διαφορετικών αξιών σε διαφορετικές κουλτούρες, μιας και εδώ είναι το forum του Ubuntu, πάρτε για παράδειγμα το Ubuntu Code of Conduct.
Αλλά να το εφαρμόζουν όλοι. Απαρέκκλιτα.
konnn έγραψε:Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορούμε να λέμε την άποψή μας..
Παρουσιάστε όποια άποψη θέλετε, εσείς έχετε τα γαλόνια στο φόρουμ.
Αυτό που λέω είναι πως σε λίγο δεν θα έχετε άτομα να τις διαβάζουν.
Και το ότι δεν βάζω [οfftopic][/offtopic] στο μήνυμα, δεν είναι τυχαίο. Είναι από τα πιο on-topic μηνύματα που θα μπορούσε κάποιος να γράψει.
Καλή συνέχεια στο φόρουμ.