Δημοσιεύτηκε: 12 Σεπ 2014, 01:19
από matthew
dim459 έγραψε:Αν έχοντας αφαιρέσει το gs δοκιμάσεις να βάλεις μόνο το πακέτο gdm, τι άλλο σου ζητάει να εγκαταστήσει ; (Προτιμότερο να γίνονται αυτές οι δουλειές από synaptic).

Όταν αφαιρώ το gs μετά από επανεκκίνηση δεν ανοίγει καθόλου το unity οπότε δεν μπορώ να μπω σε γραφικό περιβάλλον για να ανοίξω το synaptic. Δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω να εγκαταστήσω μόνο το gdm σε περιβάλλον κονσόλας, ούτε να επιλέξω σαν default display manager το lightdm κατά την εγκατάσταση του gs τη δεύτερη φορά για να δω τι θα συμβεί. Αλλά όπως σωστά λέει ο Logan το gdm είναι εξάρτηση του gs.

Πάντως τώρα το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα όπως είπα, ανοίγει κανονικά το unity, απλά έχει αλλάξει η login screen λόγω του gdm. Λάθος μου βέβαια που δεν σημείωσα σε ένα χαρτί το μήνυμα που μου έβγαλε για το /home καθώς δεν έχω & smartphone να τραβούσα τουλάχιστον μια φωτογραφία να ανεβάσω. Απλά εκείνη τη στιγμή έπαθα user panic :shock: (αντίστοιχο του kernel panic χεχε) & το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να καταφέρω να μπω σε γραφικό περιβάλλον στο σύστημα.
Έτσι αντί για το lightdm που έτρεχε πριν τώρα τρέχει το gdm.

Βρήκα & αυτό http://itsfoss.com/switch-gdm-and-light ... untu-14-04 Όταν επιστρέψω ελλάδα την άλλη βδομάδα ίσως το δοκιμάσω να δω τι θα παιχτεί με το lightdm ως default display manager & αν το πρόβλημα είναι σε αυτό.