Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2015, 09:27
Tassos10 έγραψε:Γίνεται να μάθω, να κάνω τα δικά μου conky ; Ασχολούμαι με προγραμματισμό, αλλά δεν έχω καταλάβει πως μπορώ να δημιουργήσω - προγραμματίσω και εγώ κάτι. Όποιος γνωρίζει και μπορεί, ας με βοηθήσει να κάνω ένα ξεκίνημα πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ!
Για να φτιάξεις δικό σου conky δεν χρειάζονται ειδικές προγραμματιστικές γνώσεις. Είναι ένα σύνολο μεταβλητών, ρυθμίσεων και δηλώσεων που γίνονται σε ένα συγκεκριμένο αρχείο, συνήθως το .conkyrc, που μπαίνει μέσα στο home μας και το σηκώνει το εκτελέσιμο conky. Όλες οι μεταβλητές και οι ρυθμίσεις βρίσκονται στην τεκμηρίωση του conky εδώ και είναι σχεδόν ...αυτοεξηγούμενες μέσω του ονόματος τους.
Ο πιο απλός τρόπος να ξεκινήσεις είναι να βρεις ένα απλό αρχείο .conkyrc έτοιμο και να αρχίσεις να πειράζεις μεταβλητές ώστε να δεις πως συμπεριφέρονται. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις δικές σου παραμέτρους και από κει και πέρα δεν υπάρχει όριο.
Μπορείς να ξεκινήσεις από ένα απλό conky από εδώ. Επίσης αρκετά conky αρχεία έχω και στο github μου και είναι βολικά γιατί στην αρχή τους έχουν σαν comment το link που σου δείχνει screenshot για το πως είναι στην πραγματικότητα.
Η δημιουργία conky είναι αρκετά ενδιαφέρουσα ασχολία οπότε ...καλή διασκέδαση