Δημοσιεύτηκε: 21 Απρ 2015, 14:16
Για ρίξε μια ματιά σε αυτό (έχω διαβάσει σήμερα για υβριδικές κάρτες όσα δεν είχα τα τελευταία χρόνια, παραλίγο να κάψω και το φαγητο
):
Ο τύπος το χρησιμοποιεί μέσα στο conky του για να γράφει ποια κάρτα χρησιμοποιείται. Αν χρησιμοποιηθεί σαν startup script του conky και αντί να έχει echo την κάρτα, έχει να ξεκινάει το conky με παράμετρο το .conkyrc που θέλουμε κάθε φορά, λογικά -πιστεύω- θα γίνεται η δουλειά. Δες όμως αν έχεις στο σύστημά σου σωστό αποτέλεσμα με το grep από αυτό cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch | grep DIS και αν ταιριάζει με τη συνθήκη που έχει παρακάτω ή χρειάζονται προσαρμογές.
πηγή
ΥΓ. Δεν ξέρω βέβαια, επειδή υπάρχουν περιορισμοί για τη χρήση του vgaswitcheroo μεταξύ ανοιχτών/κλειστών drivers τι χρησιμοποιείς εσύ.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
#!/bin/bash
# graphics.sh - prints out the name of the graphics chipset in use
# For laptops with switchable/hybrid graphics.
#
# This is part of a larger collection of Conky scripts and configurations:
# https://entropicassembly.com/conky
dis_line=`cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch | grep DIS`
selected=${dis_line:6:1}
if [ "$selected" = "+" ]; then
echo "AMD Radeon 3650"
else
echo "Intel GMA 4500HD"
fi
Ο τύπος το χρησιμοποιεί μέσα στο conky του για να γράφει ποια κάρτα χρησιμοποιείται. Αν χρησιμοποιηθεί σαν startup script του conky και αντί να έχει echo την κάρτα, έχει να ξεκινάει το conky με παράμετρο το .conkyrc που θέλουμε κάθε φορά, λογικά -πιστεύω- θα γίνεται η δουλειά. Δες όμως αν έχεις στο σύστημά σου σωστό αποτέλεσμα με το grep από αυτό cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch | grep DIS και αν ταιριάζει με τη συνθήκη που έχει παρακάτω ή χρειάζονται προσαρμογές.
πηγή
ΥΓ. Δεν ξέρω βέβαια, επειδή υπάρχουν περιορισμοί για τη χρήση του vgaswitcheroo μεταξύ ανοιχτών/κλειστών drivers τι χρησιμοποιείς εσύ.