Δημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2024, 13:39
από Reinach
Καλησπέρα. Από λάθος είχα σβήσει τον φάκελο Πρότυπα (Templates) από τον Προσωπικό φάκελο. Κατάλαβα ότι τελικά τον χρειάζομαι καθώς προσπάθησα να προσθέσω στο δεξί κλικ την επιλογή "Κενό Έγγραφο'. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχει ο φάκελος. Ξαναδημιούργησα λοιπόν τον φάκελο, διορθώνοντας στο αρχείο:
Κώδικας: Επιλογή όλων
~/.config/user-dirs.dirs

την κατάλληλη γραμμή σε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/Πρότυπα"

Πραγματικά δημιουργήθηκε ο φάκελος. Αλλά όταν τοποθέτησα μέσα σε αυτόν ένα κενό έγγραφο (όπως διάβασα στις οδηγίες που βρήκα), η αντίστοιχη επιλογή δεν εμφανίζεται στο δεξί κλικ.
Είδα ψάχνοντας στο διαδίκτυο ότι όταν ανοίγεις το φάκελο Templates στο επάνω μέρος εμφανίζεται η επισήμανση ότι "αρχεία που τοποθετείς σε αυτόν τον φάκελο, θα εμφανίζονται ως πρότυπα για νέα έγγραφα (με το δεξί κλικ)". Στον φάκελο Πρότυπα που δημιούργησα δεν υπάρχει αυτή η επισήμανση στο επάνω μέρος. Επίσης ο φάκελος δεν έχει επάνω του το προκαθορισμένο εικονίδιο για τα Πρότυπα. Δεν έχει κανένα εικονίδιο. Που σημαίνει ότι δεν έχει αναγνωριστεί ως φάκελος Templates. Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι στα ορίσματα του φακέλου; Ή έχει κάποιος ιδέα ποιο λάθος έχω κάνει;