Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2009, 09:40
από logari81
silvestros έγραψε:@linuxman και logari81:
Μηπως σας ειναι ευκολο να μου πειτε τι βλεπετε στα αποτελεσματα των εντολων που μου ειπατε; Δεν εννοω να μου πειτε αν εχω προβλημα αλλα γενικα ποια πραγματα κοιτατε για να καταλαβετε αν υπαρχει καποιο προβλημα; Ρωταω ετσι για να μαθω 5 πραγματα :D

γενικά με τα αποτελεσματα των εντολώνπου σου έδωσα εγω, θελαμε να διαπιστώσουμε αν λειτουργουν σωστα οι οδηγοι της καρτας γραφικών. Στο /var/log/Xorg.0.log ψαχνουμε για γραμμες σφαλματος (αρχιζουν με "(EE)") στο glxinfo δίνονται πληροφοριες αν δουλευει το direct rendering και ποια χαρακτηριστικα του glx υποστηρίζονται. Το glxgears ειναι ενα παράδειγμα εφαρμογής 3Δ που το χρησιμοποιούμε ως τεστ. Απο τον αριθμο των FPS που μας εδωσε βγαζουμε το συμπερασμα ότι υπάρχει 3Δ επιτάχυνση (αν και τα νουμερα θα επρεπε να ειναι λίγο ψηλότερα).

Το επόμενο που θα έπρεπε να κανεις ειναι το Compiz-Check που σου ανεφερε ο vagrale13.

Κατι άλλο που βοηθάει ειναι το μήνυμα σφαλματος που σου έδωσε το ιδιο το compiz:
έγραψε:Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"

πολλοί αναφέρουν ως λύση την απενεργοποίηση του compοsite που εχει το ιδιο το metacity:
Κώδικας: Επιλογή όλων
gconftool-2 --type bool --set /apps/metacity/general/compositing_manager false

μετά επανεκκίνηση και ξανα δοκιμή.