Δημοσιεύτηκε: 14 Αύγ 2008, 11:51
από ilpara
Μόλις δοκίμασα σε άλλο Η/Υ με ανάλυση 1024Χ768 (nvidia) και διαπιστώνω ότι η απεικόνιση των γραμαμτοσειρών είναι εξαιρετικά καλύτερη (εννοώ πλησιέστερη στην απεικόνιση των win γιατί κατά τα άλλα ίσως είναι και υποκειμενικό) σε σχέση με το παλαιό μου laptop όπου με ανάλυση επίσης 1024Χ768 (amd) είχα το πρόβλημα όπως αναφέρω παραπάνω. Επίσης μόλις δοκίμασα στο παρόν laptop σε ανάλυση 1280Χ768 και είδα ότι εδώ το πρόβλημα υπάρχει ενώ σε ανάλυση 1920Χ1200 που δουλεύω συνήθως η απεικόνιση είναι τέλεια. Στην χαμηλή ανάλυση διαπιστώνω ότι για να σχηματιστούν οι γραμμε (ευθείες και καμπύλες) που συνθέτουν ένα γράμμα χρησιμοποιούνται συμπλέγματα από πίξελς ενώ στην υψηλή ανάλυση ένα πίξελ, και αυτό είναι λογικό αφού το μέγεθος της οθόνης είναι σταθερό αλλά αλλάζει με την ανάλυση η ποσότητα της εμφανιζόμενης πληροφορίας, και επομένως στην χαμηλή ανάλυση εμφανίζονται λιγότερα και άρα μεγαλύτερα, και επομένως αντί για 1 πίξελ χρησιμοποιούνται περισσότερα για να συνθέσουν το πάχος της γραμμής που σχηματίζει το γράμμα. Πάντως το πρόβλημα είναι υπαρκτό υπό συνθήκες. Και δεν είμαι σίγουρος τι φταίει. Η οθόνη και το refresh rate? Ο αριθμός των pixels της οθόνης? Η ανάλυση? Η κάρτα γραφικών? Τι?

Ξέρω ότι είναι δυσκολονόητο θέμα, οπότε παρακαλώ για προσεχτική ανάγνωση και ρωτάτε ότι δεν είναι κατανοητό.