Δημοσιεύτηκε: 21 Ιουν 2014, 14:53
Δεν διαφωνούμε σε αυτό που λες, fkol.
Ισως η διατύπωσή μου να ήταν ασαφής...
Το Arch τώρα το μαθαίνω και ίσως και να κάνω λάθος. Θα μπορέσω όμως να το δουλεύω για αρκετό καιρό αν δεν έχω καμμία διάθεση να μελετήσω το πώς δουλεύει; Θα μου στέλνει αυτόματα πακέτα αναβάθμισης που μπορώ να εγκαταστήσω χωρίς τον φόβο να μη μου λειτουργήσει κάτι μετά; Με το Ubuntu πχ, μπορώ να είμαι ήσυχος. Αν η αρχική εγκατάσταση είναι επιτυχής, σπάνια θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Με το Arch, αυτό δεν μπορεί να γίνει (παρακαλώ διορθώστε με οι έμπειροι αν έχω λάθος αντίληψη).
Αυτό εννοούσα "το Arch είναι σχολείο". ΠΡΕΠΕΙ υποχρεωτικά να ασχολούμαι και να γνωρίζω, δεν έχω άλλη επιλογή....Λάθος αντίληψη;
έγραψε:Το ζητούμενο δεν είναι να μαθαίνεις πως δουλεύει κάτι μόνο όταν θέλεις να το στήσεις, αλλά και το να μελετάς πως δουλεύει κάτι ήδη στημένο και να δεις αν μπορείς να το βελτιώσεις ή να το προσαρμόσεις.
Αν κάποιος θέλει να μάθει πως είναι φτιαγμένο ένα σύστημα, μπορεί να το μάθει με το Ubuntu, το Mint, τη Fedora, το Debian, το openSUSE το Arch ή οποιαδήποτε άλλη διανομή, αρκεί να έχει την περιέργεια που θα τον οδηγήσει στην αναζήτηση. Με την ίδια συνταγή είναι φτιαγμένα.
Ισως η διατύπωσή μου να ήταν ασαφής...
έγραψε:Κακά τα ψέμματα, το Arch είναι σχολείο για κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει το τί είναι ο υπολογιστής και πώς δουλεύει το λειτουργικό του. Διαφορετικά, μένεις σε ένα "κλειστό" μηχάνημα όπου τα πάντα τρέχουν εύκολα, απλά, απροβλημάτιστα κι αυτόματα. Καθόλου μακρυά από την φιλοσοφία των Microsoft & Apple δηλαδή
Το Arch τώρα το μαθαίνω και ίσως και να κάνω λάθος. Θα μπορέσω όμως να το δουλεύω για αρκετό καιρό αν δεν έχω καμμία διάθεση να μελετήσω το πώς δουλεύει; Θα μου στέλνει αυτόματα πακέτα αναβάθμισης που μπορώ να εγκαταστήσω χωρίς τον φόβο να μη μου λειτουργήσει κάτι μετά; Με το Ubuntu πχ, μπορώ να είμαι ήσυχος. Αν η αρχική εγκατάσταση είναι επιτυχής, σπάνια θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Με το Arch, αυτό δεν μπορεί να γίνει (παρακαλώ διορθώστε με οι έμπειροι αν έχω λάθος αντίληψη).
Αυτό εννοούσα "το Arch είναι σχολείο". ΠΡΕΠΕΙ υποχρεωτικά να ασχολούμαι και να γνωρίζω, δεν έχω άλλη επιλογή....Λάθος αντίληψη;