Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2010, 18:57
Σε αυτό το σημείο να θυμίσω μόνο πως,όπως είπε ο Desmond Tutu
Επειδή ορισμένες λέξεις έχουν κι ένα περιεχόμενο βαθύτερο πίσω από τη βιτρίνα τους,και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε.
Ειδικά σε μια τέτοια κοινότητα λοιπόν,όπως είπε και κάποιος νωρίτερα,δεν έχουν θέση η ξενοφοβία,ο ρατσισμός,η μισαλλοδοξία.
Χωρίς να θέλω να στιγματίσω τον φίλο για τις απόψεις του - άλλωστε δικές σου είναι,ποιός είμαι εγω που θα σου τις αλλάξω - θα τον προέτρεπα όμως να διαβάσει δυο πράγματα για το ubuntu σαν φιλοσοφία,και πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή.
έγραψε:One of the sayings in our country is Ubuntu - the essence of being human. Ubuntu speaks particularly about the fact that you can't exist as a human being in isolation. It speaks about our interconnectedness. You can't be human all by yourself, and when you have this quality - Ubuntu - you are known for your generosity.
We think of ourselves far too frequently as just individuals, separated from one another, whereas you are connected and what you do affects the whole world. When you do well, it spreads out; it is for the whole of humanity.
Επειδή ορισμένες λέξεις έχουν κι ένα περιεχόμενο βαθύτερο πίσω από τη βιτρίνα τους,και αυτό οφείλουμε να μην το ξεχνάμε.
Ειδικά σε μια τέτοια κοινότητα λοιπόν,όπως είπε και κάποιος νωρίτερα,δεν έχουν θέση η ξενοφοβία,ο ρατσισμός,η μισαλλοδοξία.
Χωρίς να θέλω να στιγματίσω τον φίλο για τις απόψεις του - άλλωστε δικές σου είναι,ποιός είμαι εγω που θα σου τις αλλάξω - θα τον προέτρεπα όμως να διαβάσει δυο πράγματα για το ubuntu σαν φιλοσοφία,και πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην καθημερινή μας ζωή.